Koncerti

Rush To Relax + 21 Vek (MK)

Laični mojster Rush to Relax ob podpori svojega live benda in stebra makedonske neodvisne scene 21 Vek predstavlja svoj drugi album Misli.

🧠 Rush to Relax 🧠 21 Vek


Vstopnina: 10€


Rush to Relax 

DIY solo projekt poljubljančenega Makedonca Damjana Manevskega (Lelee, Molokai), ki se je v zadnjem času v živo razrastel v polnokrvni četverec, v katerem se prepletajo člani različnih domačih podtalnih indie projektov (Morvern, Long Dumb Voices, Persons from Porlock, ujma …), predstavlja novi album Misli. Ta je konec avgusta izšel pod okriljem treh založb – Look Back and Laugh (Ljubljana), Pop Depresija (Beograd) in Hidden Bay Records (Toulouse) – in ponuja široko plaleto različnih vplivov: od twee popa in ostrejših kitarskih rifov do surf rocka, havajskih popevk ter občasnega narodnjaka. Gre za preplet čudovitih melodij in intimnih besedil v makedonščini, ki nas v svoji vedri, živahni obliki spomnijo na tisto iskreno poletno brezbrižnost.

21 Vek (MK)

Po nastopih na serialu Level Up in na čislanem festivalu Ment Ljubljana se v Ljubljano vrača post-punk trio 21 Vek, še en konglomerat ključnih akterjev neodvisne scene, tokrat iz Makedonije. Že impresiven popis preteklih projektov članov s kultnim frontmanom Vaskom Atanasoskim na čelu (Bernays Propaganda, Fonija, Xaxaxa, My Tear …) daje slutiti za kaj gre. Lani so izdali svoj tretji album Si nacrtav život, s katerim so nekoliko omehčali svoj zvok in ga približali popu. Seveda pa 21 Vek slovijo tudi po unikatnih nastopih v živo, na katerih se še tako velik klub pretvori v malo skopsko punk krčmo.

 

 

Organizacija: KUD Channel Zero & Moonlee Records

Koncert podpira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo