Koncerti

MAYBESHEWILL (Velika Britanija), STORMS (Hrvaška) – sobota, 29.9. ob 21h

—————————————————————————– Časovnica: 21.00 – vrata 21.30 – Storms 22.30 – Maybeshewill —————————————————————————– Ena vidnejših novejših post-rockovskih zasedb v Ljubljano prihaja na krilih še vedno aktualnega albuma »I was here for a moment, then I was gone«. Otoška zasedba Maybeshewill slovi po epskih post-rockovskih skladbah prežetih z distorzijo. Distorzirane simfonije seveda oblikujejo tudi njihov tretji celovečerni izdelek, ki je ponovno prepričal glasbene kritike, čeprav bend ostaja zvest svoji DIY (naredi sam) etiki. Tudi zadnji album je zasedba posnela sama, kot to počne vse od nastanka. Pravzaprav se je sprva bend sam lotil vseh možnih vlog okoli zasedbe, a je ob vedno večji prepoznavnosti, to postalo skoraj nemogoče. Danes albume izdaja na neodvisnih založbah in sodeluje z majhno ekipo ljudi, ki jim pomaga pri koncertni dejavnosti in promociji.
Njihov prvenec – EP »Japanese Spy Transcript« so izdali sami, a so že takrat z glasbo in morda tudi z naslovom, nemudoma prepričali še japonsko založbo XTAL (Caspian, Moonlit Sailor, And So I Watch You From Afar …). Ostajajo ji zvesti, medtem, ko
v Evropi za njih skrbi založba Function. Kljub mnogim menjavam, ki so se zgodile okoli osrednjih članov, zvok zasedbe ostaja prepoznaven. Drzen post-rock s hitrimi tempi, z obilico distorzije in z godalnimi in elektronskimi vložki.
maybeshewill.net
www.myspace.com/maybeshewont
www.facebook.com/mybshwll

V sosednjem Zagrebu se post-rock razvija na svoj način in tako je pred tremi leti na pogorišču zasebe Don’t Mess With Texas nastala nevihta – Storms so lani na vinilu povili prvenec We Are Storms, ki ne odstopa od instrumentalne glasbe, a čustva preliva nekje med zasanjanimi melodijami in ponorelimi kitarami. Podobno kot Maybeshewill se bend izogiba predolgim uvodom in stavi na direktne glasbene udarce s post-rockovskimi skladbami, ki le dvakrat presežejo štiri minute. In to skupaj za le 11 sekund!
www.moonleerecords.com/artists/storms
storms.bandcamp.com

Vstopnina:
12 eur