Koncerti

Dirty Skunks: ONSLAUGHT (VB), CRIPPER (Nem), IZEGRIM (Niz) – nedelja, 30.9. ob 20h

30. septembra, ko se – vsaj običajno se je! – poletje resnično umika jesenski turobnosti, bodo Channel 0 na Metelkovi napadli legendarni britanski thrasherji, Onslaught. Bend je znan po svoji neustavljivo močni glasbi, ki se je v prvih letih (med 1983 in 1985) bolj nagibala k hardcore punku. Šele leta 1985 so s ploščo POWER FROM HELL svojo glasbo predstavili kot peklenski thrasherji (čeprav se je HC-punk ”aproach” še poznal, recimo pri pesmi Thermonuclear Devastation). Vrh delovanja je predstavljala plošča The Force (med drugim je domači publiki znana po kultnem komadu Metal Forces, ki se je pojavil na še bolj kultni kompilaciji Beyond Metal Zone II), pri kateri se je kot vokalist najbolje odrezal Sy Keller, bend je pa tudi imel utrjeno in močno zasedbo.
A to se je sčasoma spremenilo in kljub temu, da je Syja Kellerja kmalu zamenjal tudi legendarni Steve Grimmet iz Grimm Reaper, je bend izdal zadnjo ploščo leta 1989, ki jo je ob vseh težavah morda namerno poimenoval In Search Of Sanity. No, kmalu zatem so razpadli in se vrnili nazaj okrog leta 2006, leta 2009 pa naredili peklenski napad na festivalu Paranoid Open Air v Ljubečni pri Celju. Odličen koncert in definitivno bo vsaj odličen (če ne še boljši) koncert na Metelkovi letos. Ob vseh kultnih hitih in še z novo ploščo (ali dvema) pod pasom, lahko že zdaj trdimo, da bodo Angleži 110% podprli pomen svojega imena.

Poleg bodo nastopili tudi nemški agresivci z odlično vokalistko, Cripper, ter nizozemski death thrasherji, Izegrim, ki se tudi ponašajo z odlično vokalistko.
www.dirtyskunks.org

Vstopnice so že naprodaj pri Veselih dihurčkih, v prodajalnah Master of Metal ter Master Shop in prek interneta na On Parole.
Vstopnina: 20 eurov v predprodaji / 24 eur na dan koncerta