Koncerti

Level 31: Sister Iodine (FR) + Jolted

Na zadnji Level sezone prihajajo zastavonoše francoske noise scene, krotilci hrušča Sister Iodine.

👾 Sister Iodine 👾 Jolted


🎟️ Vstopnina: 8€
🎟️ Vstopnina za junijski Level Up abonma, ki vključuje vse tri koncerte: 15€
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v vseh 3DVA trafikah in na OMV bencinskih servisih.
📨 Naroči se na novice cikla Level Up: https://bit.ly/levelupdates
👀 Sledi na družbenih omrežjih: Instagram, Facebook


Začetki Sister Iodine segajo v zgodnja devetdeseta, ko so pod vplivom njujorškega vala no-wave izvajalcev na eni strani in japonske noise scene na drugi začeli raziskovati skrajne stične točke hrupa in rock glasbe. Rezultat je izredno kaotičen, a v svoji razuzdanosti še vedno organiziran trušč, ki se v zadnjih letih napaja predvsem iz eksperimentalnih power electronics praks, pa tudi iz black metala in industriala. V Channel prihajajo na krilih svojega sedmega albuma Hollozone (Nashazphone, 2023), ki z utripajočimi zvoki sintetizatorjev in distopično zvočno krajino poslušalca brž zapelje v meditativno stanje. V takšnem stanju bodo v živo uspeli vztrajati le najpogumnejši, saj gredo na koncertih Sister Iodine še korak dlje – pripravijo ritualno in fizično izkušnjo nasilja nad čuti.

“It is an exercise in taking confusion into focus and making it sharp with the here and now, making it friendly, converting it into a simply physical experience”. – Ani Samperi, No Clean Singing

“To come to a conclusion: Sister Iodine: great band. ‘Hollozone’: great album.” – Joeri Bruyninckx, It’s Psychedelic Baby Magazine


Kdo drug kot mrzli bratranec zasedbe The Canyon Observer bi bil bolj primeren, da otvori tovrsten koncert. Letošnji klubski maratonci Jolted na svojstven kaotično hrupen način navigirajo med hardcorom in sludgem. Februarja lani so izdali debitantski EP Hope Will Kill Us All, konec junija pa se bodo prvič predstavili že v živo.

Prihajajoči Leveli:
1. 6. 2023 – Level 29: Mary Ocher + Jernej Grmek
10. 6. 2023 – Level 30: Eggy (AU) + Uryan

***

Level 31 will host the pioneers of the French noise scene who have been sonically annihilating crowds with their form of organized chaos since the early 90s. Support from local sludgecore newcomers Jolted.

𝘋𝘰𝘨𝘰𝘥𝘦𝘬 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘔𝘦𝘴𝘵𝘯𝘢 𝘰𝘣𝘤̌𝘪𝘯𝘢 𝘓𝘫𝘶𝘣𝘭𝘫𝘢𝘯𝘢 – 𝘰𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘬 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰 𝘪𝘯 𝘔𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘴𝘵𝘷𝘰 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰.