Koncerti

Level 29: Mary Ocher + Jernej Grmek

Po nekajmesečni pavzi se Level Up vrača s prenovljeno podobo in triptihom junijskih koncertov, ki ga bo prvega v mesecu otvorila samosvoja kantavtorica Mary Ocher ob podpori glavarja palčkov Jerneja Grmeka.


🎟️ Vstopnina: 8€
🎟️ Vstopnina za junijski Level Up abonma, ki vključuje vse tri koncerte: 15€
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v vseh 3DVA trafikah in na OMV bencinskih servisih.
📨 Naroči se na novice cikla Level Up: https://bit.ly/levelupdates
👀 Sledi na družbenih omrežjih: InstagramFacebook


Mary Ocher s svojim markantnim vokalom in samosvojim glasbenim slogom že dobrih petnajst let pluje po obronkih leftfield popa. V skladbah se ukvarja predvsem s koncepti avtoritete, identitete in konflikta, z manifestacijami katerih se je soočala na svoji življenjski poti, ki jo je vodila od rodne Sovjetske zveze preko Izraela do Berlina, kjer prebiva in ustvarja zadnjih 15 let. Tam je očarala tudi člana legendarne zasedbe Faust H. J. Imlerja, ki ji je ponudil dom na svoji založbi Klangbad in na njenem zadnjem dolgometražcu The West Against The People ponudil tudi svoje producentske usluge. Po nastopu na festivalu Le Guess Who, ki so ga lansko leto kurirali člani skupine Animal Collective, je Ocher februarja letos prvič po letu 2017 izdala novo glasbo – EP z naslovom Power and Exclusion from Power – pripravljena pa ima tudi že dva nova dolgometražna albuma, ki trenutno čakata, da ugledata luč sveta. Na Level Up bo nastopila v solo izvedbi.

“There’s as much cabaret as there is Michael Gira in her dark mysticism.” – Mark Corcoran-Lettice, Narc.


Jernej Grmek je eden najnovejših varovancev domače podtalne založbe ŠOP Records in nosilec naslova ŠOP Rookie of the Year 2022. Njegovo glasbeno ustvarjanje je razcepljeno med elektronski alterego Tachyon, ki bo letos del karavane Klubskega maratona Radia Študent, in med pretežno kitarsko kantavtorsko glasbo, pod katero se podpisuje s svojim pravim imenom. Je tudi vodja ljubljanske podružnice Osvobodilne fronte vrtnih škratov in palčkov.


Prihajajoči Leveli:

10. 6. 2023 – Level 30: Eggy (AU) + Uryan
29. 6. 2023 – Level 31: Sister Iodine (FR) + Jolted

***
After a short hiatus, Level Up is back with a fresh redesign and a triptych of shows, beginning with Level 29 featuring the idiosyncratic avant-pop songwriter Mary Ocher supported by the local gnome folk don Jernej Grmek.

𝘋𝘰𝘨𝘰𝘥𝘦𝘬 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘔𝘦𝘴𝘵𝘯𝘢 𝘰𝘣𝘤̌𝘪𝘯𝘢 𝘓𝘫𝘶𝘣𝘭𝘫𝘢𝘯𝘢 – 𝘰𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘬 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰 𝘪𝘯 𝘔𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘴𝘵𝘷𝘰 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰.