Koncerti

Level 30: Eggy (AU) + Uryan

Drugi junijski Level prinaša sobotno psych-pop omleto z melbournškimi varovanci založbe Flightless Records Eggy!

👾 Eggy 👾 Uryan


🎟️ Vstopnina: 8€
🎟️ Vstopnina za junijski Level Up abonma, ki vključuje vse tri koncerte: 15€
Vstopnice so v predprodaji na voljo na Olaii.com ali v vseh 3DVA trafikah in na OMV bencinskih servisih.
📨 Naroči se na novice cikla Level Up: https://bit.ly/levelupdates
👀 Sledi na družbenih omrežjih: Instagram, Facebook


Avstralska zasedba Eggy svoj nadrealistični avant psych-pop slog gradi na osnovi gizzardovske šole nalezljivih melodij in bogatih večglasij, ki jih sloji čez zvočno paleto klasičnega rock instrumentarija, obogatenega s saksofonom, violino in raznimi sempli. Petčlanski sestav je lani izdal svoj drugi album With Gusto, na katerem so na slikovit in domiseln način združili vplive nemških krautrock zasedb in izmuzljivih britanskih eksperimentatorjev Stereolab. Album je izšel pri avstralski založbi Flightless Records, ki sicer nudi dom izvajalcem, kot so King Gizzard & The Lizard Wizard in Amyl & The Sniffers, in je prejel odlične kritiške odzive.

“A truly unique record; a labyrinthine odyssey that’s a joy to get lost in, revealing new layers upon each listen”. – NME

“Eggy are the absurdist left-field choice that you weren’t sure about for your wedding, but whose music you end up losing yourself in”. – Rolling Stone 

Uryan je mlad koroški trio, ki prisega na zvok garažnega psych-rocka, obogatenega z motivi znanstvene fantastike in hipnotičnostjo space-rocka. Januarja letos so v samozaložbi izdali debitantski album Vol. 1. So ključni del nedavnega slovenjgraškega garažnega preporoda in aktivni člani društva SCAM – Slovenjgraška Cona za Alternativno Mladino. Ideje in inspiracije črpajo iz bandov kot so Ty Segall, Wand, Meatbodies, Dinosaur Jr. in mnogi drugi. V Channel Zero se vračajo po lanskem nastopu na Kornetu.

Prihajajoči Leveli:

1. 6. 2023 – Level 29: Mary Ocher + Jernej Grmek

29. 6. 2023 – Level 31: Sister Iodine (FR) + Jolted

***

Level 30 is an omelette du imaginative leftfield psych-pop Aussies and Gizzard label-mates Eggy with support from local garage psych-rockers Uryan.

𝘋𝘰𝘨𝘰𝘥𝘦𝘬 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘔𝘦𝘴𝘵𝘯𝘢 𝘰𝘣𝘤̌𝘪𝘯𝘢 𝘓𝘫𝘶𝘣𝘭𝘫𝘢𝘯𝘢 – 𝘰𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘬 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰 𝘪𝘯 𝘔𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘴𝘵𝘷𝘰 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰.