Koncerti

Level 20 x Intimno: Šumovi protiv valova + II/III | @Gala hala

Reinkarnirani Level 20 nas bo v intimnem objemu letnega vrta Gala Hale popeljal v nekoliko mirnejše vode z nastopom mistične hrvaške zasedbe Šumovi protiv valova in domačega mračnega ambientalnega dua harfe in elektronike II/III.

Zasedba Šumovi protiv valova nas je s svojim atmosferskim in minimalističnim pristopom h krautrocku s primesmi zgodnjih elektronskih avantur očarala že v začetku jeseni, ko je uvedla koncert čilenskega dua Föllakzoid v Kinu Šiška. Njihov lanski prvenec, ki so ga povsem analogno posneli, zmiksali in naposled vrezali v vinil, je na praktično vseh hrvaških lestvicah najboljših albumov leta zasedel vrhnja mesta. Poslušalca popelje na epsko popotovanje po psihedeličnih zvočnih krajinah, ki dajejo vtis filmske glasbe. Šumovi protiv valova so soundtrack, ki spremlja meglene spomine na tisti najboljši trip, za katerega niste prepričani, da se je sploh zgodil. Pri oblikovanju zvoka za istoimenski album so Šumovi protiv valova sodelovali s slovitim producentom Andyjem Jacksonom, ki je najbolj poznan po delu z zasedbo Pink Floyd.

Šumovi protiv valova su izuzetan bend koji ne glumi, već diše psihodeliju – diše je onako kako ona treba zvučati u 21. stoljeću.” 10/10 – Zoran Stajčić, Ravno Do Dna

Ta album je epska zgodba, podana z zavidljivim glasbenim znanjem, materializacija bendovih veščin pa mu končno odpira pot do širšega občinstva.” – David Gašo, Ziher.hr


Duo II/III, ki ga sestavljata harfistka in vizualna umetnica Urška Preis aka rouge-ah in DJ, vodja programa v klubu K4 in nasploh veliki raziskovalec elektronskih glasb Nitz, je pred nekaj tedni povil svoj prvenec It could be paradise, na katerem temačni elektronski drone služi kot podlaga za pretanjeno ubiranje strun električne harfe. Napetost, melanholija in občasni trenutki dadaizma rišejo zvočne obrise raja, kjer elektroakustična raziskovanja preteklega stoletja v sožitju živijo s sodobnejšimi vplivi klubske glasbe. Nedavno sta pred polno dvorano grajskega gledališča nastopila na festivalu Ment, za zamudnike pa ponujamo popravni izpit.

Vstopnina: 5€

*V primeru slabega vremena se koncert seli v notranjost, kapaciteta pa bo omejena zaradi zagotavljanja ustrezne varnostne razdalje. Dogodek je organiziran v koprodukciji z Društvom Kapa.

***
The reincarnated 20th edition of the Level Up concert series will present the artists behind one of the most praised Croatian albums of 2019, the psychedelic and atmospheric kraut rock trip called Šumovi protiv valova. Representing local colours will be the dark ambient duo II/III that combines the sounds of the electric harp with ambiental drones and references to contemporary club music. The concert will be held next door at Gala Hala’s Summer garden.