Koncerti

Sonica x Level Up: Lucrecia Dalt (RVNG International), beepblip

📯 Sonica združuje moči s koncertnim ciklom Level Up in na Odprtem odru na Muzejski ploščadi predstavlja koncerta Lucrecie Dalt in beepblip dveh izjemnih glasbenih raziskovalk, ki v zvoku vidita izziv za izražanje kompleksnih tem. Obe se poslužujeta nekonvencionalih orodij od samoizdelanih glasbil (DIY, modularna sinteza) do bolj liričnih trenutkov pesniške besede in terenskih posnetkov.

🌿 Lucrecia Dalt (Berlin / RVNG Intl.) je na svojem zadnjem albumu Anticlines uspešno ozvočila atmosfero vprašanja. Sonični prostor ustvarja s samosvojo spekulativno zvočno sintezo in govorjeno besedo, ki podčrtuje sam vprašaj. “What am I but an Edge?” Z 11. septembrom ji izide najnovejši album No era sólida, na katerem razširja svoje spajanje vokalov z nepredvidljivimi elektronskimi prijemi.


🌿 Beepblip (SI / Kamizdat)
Zvočne meditacije, ki poslušalca pripeljejo na stičišče znanosti in živih bitij. Brbotanje orkestra DIY inštrumentov in zvočnih posnetkov rišejo pokrajine počasne globine in mehurčkaste površine. Za onomatopoetičnem imenom beepblip se razkriva Ida Hirsenfelder, zvočna umetnica, arhivistka in kuratorica.

🔖 Vstop prost.

Dogodek poteka v sodelovanju MOTA – Museum of Transitory Art in Level Up.
Dogodek sofinancirajo Ministrstvo za kulturo in Mestna Občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.