Koncerti

DubLab: SOPOT (BiH) – ponedeljek, 1.10. ob 22h

Banjaluški bend SOPOT je nastal leta 2006. Zamišljen je bil kot projekt z močnim avtorskim pečatom skozi sodelovanje z domačimi in tujimi glasbeniki, s fuzijo balkanske umetnosti in moderno tehnologijo.Skupina kombinira različne glasbene stile kot so: dub, dubstep, drum & bass, etno in reggae, pri katerih koristijo balkanske-etno motive in semple tradicionalnih inštrumentov.V živo ustvarjajo hipnotično atmosfero z neverjetno dozo plesnega ritma. Do sedaj so izdali dva zelo uspešna albuma „dUBaLKAN“ (2007) in „EQUILIBRIUM“ (2009).Trenutno je v pripravi tretji studijski album pod delovnim naslovom „SOPOTNIK“ katerega najavljajo z dvemi singli „Jesmo, kako nismo“ in „Kosmos“.
SOPOT prihajajo v Ljubljano 1.10, kjer bodo v okviru EU turneje odigrali zadnji koncert, pred njihovim odhodom domov v Banja Luko.Na Dub Lab in v klub Channel Zero (kot sami pravijo njihov najljubši klub) se radi vračajo tako zaradi odlične publike kot tudi zaradi velikih prijateljev, ki so tudi organizatorji tega koncerta. Na omenjenem koncertu predstavili svoj novi zvok in material, ki ga boste lahko našli na že tretjem prihajajočem studijskem albumu pod imenom „Sopotnik”. Pričakujete lahko nam dobro poznan zvok SOPOT-a v aranžmaju Drum n Bass-a, ki so ga v veliki meri pomešali z balkan in world vplivi.

Poleg koncerta se bo s svojim DJ setom predstavil tudi Mika (frontman skupine) pod imenom KAWIAR MANGUEIRA (Drum n Bass,reggae,dubstep,ostalo…).
Zasedba: Petar Topalović – vokal, sempli, efekti
Đurica Štula – kitara
Milan Aćimović – klavijature, efekti, back vokal
Saša Predojević – boben
www.sopotproject.com www.youtube.com/user/SopotBand/videos
www.myspace.com/sopotproject
www.soundcloud.com/sopot-bend

DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 5 eur