Koncerti

Deathrashing Across Europe: INFEST (Srb), SPACE EATER (Srb), PANIKK (Slo) – sobota, 30.3. ob 20.30

30.3. se bo v anale Metelkovske zgodovine zapisal kot dan, ko smo bili
priča pravemu thrash metal masakru. V sklopu turneje »Deathrashing Across Europe« se
bodo namreč pri nas zopet ustavili srbski deathrasherji Infest, ki so eni vidnejših predstavnikov srbskega metala že od same formacije zasedbe v Jagodini leta 2003. Od takrat pa vse do danes, poleg številnih menjav v zasedbi, Infest zaznamuje odločna posvečenost oldschool death/thrash metalu in jasno izražena antikrščanska ideologija. Že v letu nastanka posnamejo prvi demo Inquisition, temu pa leto za tem dodajo še enega – Time to Die. S prvim albumom Anger Will Remain, ki ga izda Terror Blast Production, se prične tudi tesno prepletanje s še eno prepoznavno srbsko zasedbo The Stone; Kozeljnik in Demonetras na omenjenem ploščku prispevata solaže, kasneje pa se Infest pridruži tudi nekaj bivših članov te beograjske zasedbe. K vse večji prepoznavnosti banda v veliki meri prispeva tudi naslednja izdaja, EP Christ Denial, ki je deležen vsesplošnega odobravanja tako doma kot v tujini, prijateljevanje Vandala, frontmana in gonilne sile Infest, pa doprinese tudi do mednarodnih sodelovanj z Aadom Kloosterwaardom iz Sinister in Harryjem Maatom, znanem po plodnem sodelovanju z Vader. Omenjene pesmi izidejo na albumu Onward to Destroy, ki ga založi Grom Records/Zero Budget Production.

Na turneji, ki bo poleg slovenskih obredla še avstrijske, nemške, poljske, češke in seveda srbske odre, se jim bodo pridružili tudi beograjski thrash puritanci Space Eater, ki svoje začetke beležijo v letu 2004, ko so nastali na pogorišču zasedbe After Life. Že v naslednjem letu skupina na Radiu Beograd posname svoj prvi demo, Live in Studio 6. Temu v letu 2006 sledi še en, Bombs Away!, ki ga srbska izdaja revije Metal Hammer proglasi za demo meseca, svoj prvi album Merciful Angel pa v letu 2007 izdajo za švedsko založbo I Hate Records. V obdobju za tem na veliko koncertirajo ter intenzivno pripravljajo material za svežo ploščo, vse to pa v letu 2009 grobo prekine tragična smrt frontmana in ustanovnega člana skupine Boška »RNA« Radišića, ki se mu zasedba pokloni na izdaji Aftershock. Na omenjenem ploščku, ki ga leta 2010 založi kalifornijska Stormspell Records, namreč pri večini komadov uporabijo posnetke njegovega vokala. Zadnjo izdajo Space Eater zabeležijo v letu 2012, gre za demo Ninja Assassin.
Kot tretji pa bodo na odru Channel Zera nastopili domači Panikk, ki slovensko thrash sceno bogatijo že od svojega nastanka v letu 2008. Njihovi glasbi, ki jo močno zaznamuje vpliv starošolskega Bay Area thrash metala, smo bili lahko priča na v letu 2009 izdanemu demu in številnih koncertih po slovenskem klubovju. V začetku meseca pa so za slovensko založbo Metal Tank Records povili tudi svoj debitantski dolgometražec naslovljen Unbearable Conditions, ki je bil posnet pod skrbno producentsko taktirko vodje DYZ Sonic Temple Studia. Recenzenti z vseh koncev zemljevida so poenoteni: gre za izredno soliden, energičen in hiter izdelek tehnično podkovanih svežih glasbenih sil, ki popolnoma zaobjame duha ameriških velikanov osemdesetih. Panikk je gotovo zasedba, na katero je, medtem ko nadalje razvijajo lastno izraznost, treba biti pozoren.
Skorajda ni potrebno posebej poudarjati – obeta se prava starošolska thrash metal norija, ki jo bo za pravovernika kar blasfemično izpustiti.
Vstopnina: 10 eur z rezervacijo na ch0.metal@gmail.com / brez 12 eur