Koncerti

BAREHANDED, VALUK, URBORG (Slo) – torek, 25.3. ob 20.30

Ko se zemlja osuši bo vnovič čas, da navlažimo grla in napolnimo ušesa s kvalitetno dozo stvaritev domačih metalskih zasedb! V Channel Zeru se bodo ustavile tri skupine – Barehanded, Valuk, Urborg.
Zasedbo, kasneje znano kot Barehanded, sta v svoji proto-izvedbi leta 2001 ustanovila Gregor Selak in Matija Čuk. V letu 2004 je bend posnel prvi promo album z naslovom Manipulator, na katerem je 11 skladb, v vmesnem času razvil še bolj agresiven in edinstven zvok ter konec leta 2013 izdal prvenec z naslovom Dam of thoughts, ki ga bodo predstavili tudi na tem koncertu.
Myspace, Soundcloud
Valuk je idrijska metal zasedba, ki deluje od februarja 2012, razvila pa se je iz skupine Mrtvo jezero, ki je delovala od maja 2009. Skupina svoj navdih črpa predvsem iz zgodovinskih dejstev na naših tleh in staroslovanske kulture.
Urborg je pet-članska zasedba in ustvarja glasbo, ki jo najbolje opredelili kot Doomospheric Slug-Black Metal. Vanjo se tke človekov stik z naravo, ki zavedajoč se lastne minljivosti, do njene veličine goji strahospoštovanje. Band zaznamuje mračnjaška atmosferičnost, ki jo izoblikovali tudi vplivi raznih zasedb, med njimi Agalloch, Swallow the Sun, My Dying Bride, Immortal..
Facebook
Vstopnina: 7 eur

http://www.youtube.com/watch?v=EF3obKVVzBI