Koncerti

DubLab: SOPOT (BiH) – ponedeljek, 24.3. ob 22h

Support: KAWIAR MANGUEIRA (drum and bass / dubstep)
SOPOT bodo na petem nastopu v klubu Channel Zero tokrat predstavili svoj novi album z naslovom “Sopotnik”, ki so ga izdali konec leta 2013.
SOPOT je bend, ki že nekaj let uresničuje regionalni uspeh in beleži osmo leto obstoja. SOPOT je bil zamišljem kot projekt z močnim avtorskim pečatom, ki v sodelovanju z domačimi in tujimi umetniki ustvarja fuzijo balkanske umetnosti z moderno tehnologijo, ustanovil ga je Petar Topalović leta 2006 v Banja Luki (BiH). Sopotov avtorski izraz je novodobni glasbeni hibrid. Ta hibrid nastaja z mešanjem elektro rocka, drum’n’bassa, reggaeja, duba, in dubstepa. V nekaterih pesmih je moč zaznati balkanski tradicionalni glasbeni motiv. Beseda SOPOT v staroslovanskem jeziku pomeni “IZVIR”.
SOPOT je do sedaj izdal dva CDja – DuBalkan in Equilibrium. V decembru leta 2013 izdajo svoj tretji studijski album z naslovom Sopotnik za Banjaluško založniško hišo Koliba. Izdajo albuma Sopotnik so pospremili tudi z videom za komad Energetsko more. Na studijskih albumih je bend sodeloval z mnogimi izvajalci med katerimi so: Dr. DAS, Hornsman Coyote, Aku Fen, L’oeuf Raide, Uzul Prod, Steph / Kaly Live Dub, Greg Snoyl, Nico Matagrin, R-Zatz, Orhan Maslo, Bojan Albert Savić in Milan Tica. Do sedaj beležijo nastope tako po mestih v domači regiji kot tudi v regiji širše Evrope (Francija, Norveška, Švedska, Nizozemska, Nemčija, Austrija, Mađarska, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Makedonija in BiH). SOPOT je ustvaril glasbo za predstave Narodnega gledališča Republike Srbske “Balon od kamena” in “Radnička hronika”, za katere so dobili nagrade na srečanju gledališč BiH v Brčkem, pojavijo pa se tudi v srbskem filmu “Zduhač, znači avantura”, kjer so skupaj z igralcem Nikolo Pejakovićem – Koljo ustvarili odjavno špico za omenjeni film.
Zasedba: Petar Topalović (vokal, sint in programiranje) Đurica Štula (bass in kitara) Milan Aćimović (sint in spremljevalni vokal) Dejan Savić (kitara) Saša Predojević (bobni)
Sopot @ Soundcloud Sopot @ Facebook Youtube
Milan Mika Aćimović aka: KAWIAR MANGUEIRA
je član Sopotsoundsystema, kot tudi aktiven član benda Sopot. Njegovi seti (ki jim bomo tokrat lahko priča po koncertu benda) s katerimi se ukvarja kot DJ so bazirani v glasbenih smernicah kot so: reggae, drum and bass, dubstep, break beat, electro…poleg DJ angažmana se Kawiar Mangueira z glasbo ukvarja že vrsto let in je sodeloval v več glasbenih projektih in drugih bendih kot so: Sopot, Jabooko Sa Negrass, Manessagra, Tanker, WD 40, Shizomantra, Kartofel,…
S svojim DJ setom leta 2012 nastopil v Rio de Janeiru na Rio Music Conferenc festival v času legendarnega festival. Nastopal je na mnogih festivalih in v mnogih klubih v Braziliji, Nemčiji, Franciji, Sloveniji, Hravški, BiH in Srbiji… Poleg tega je aktiven pianist, ki se profesionalno ukvarja z restavriranjem, rekonstrukcijo in uglaševanjem klavirjev.
Kawiar Mangueira @ Mixcloud
DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 5 eur