Koncerti

WHITEHORSE (Avstralija), INHIBIS (Slo), MOTHERMOUND (Slo) – nedelja, 20.4. ob 20.30h

Aprila nas obiščejo (prvič v Evropi) Avstralci Whitehorse
(funeral/extreme doom), ki so po 12 letih spet združili moči in odločili znova zatresti odre. Poleg njihovega doomiranja bosta podporo drzali dve domači zasedbi: Inhibis (stoner, rock) in Mothermound (stoner/doom).
Whitehorse že deseto leto druži člane avstralskega glasbenega podzemlja, ki skupaj ustvarjajo uničujoč težak sludge metal, preplasten z elektroniko. V svojih vrstah združujoč člane iz punk, grindcore, eksperimentalne, rock in noize scene so si pogosto prislužili primerjave z bandi, kot sta Corrupted in Khanate. V svoji bogati karieri so izdali že prek dvanajst albumov in prepotovali svet. Trenutni line up zasedbe vključuje člane skupin Ignivomous, Evil Ways, Hans Harms, Pneumatic Slaughter, Occult Blood, Encircling Sea, Infinite Void, Collapsed Toilet Vietnam, Ivens in še.
Začetki zasedbe Mothermound segajo v leto 1995, ko so kot trio delovali pod imenom Expulsion in do razpada leta 2005 izdali dva demo posnetka ter studijski album z naslovom In These Glorious Epitaphs. Vnovič so se v novi zasedbi in pod drugim imenom zbrali leta 2009, tokrat kot kvartet. Glasbeno se držijo nekakšne progresivne mešanice doom in death metala z rockovskim pridihom. Novembra 2013 kot Mothermound pri založbi Hollow Earth Records izdali prvenec ‘The Burden of Tomorrow.
Zasedba Inhibis pa je nastala septembra 2012 v Lendavi. Pesmi se v stilu rahlo razlikujejo ena od druge, čeprav so večinoma v vodah post/desert/stoner rocka. Prvi demo –
Illusions – je izšel aprila, EP –
Galora Wasteland – pa oktobra 2013. Letos pa so se odločili opustiti vokale in nameravajo izdati svoj prvi, instrumentalni album.
12 eur z rezervacijo: ch0.metal@gmail.com, 15 eur brez