Koncerti

DubLab: DUBZILLA – predstavitev nove plošče “Dub Naturalis” – ponedeljek, 21.4. ob 22h

Support : SLEJK (Dubzilla) & SELYAK (Dubzilla, Dub Lab)
Glasbena skupina Dubzilla se je formirala leta 2006 s preigravanjem Roots, Reaggea in Dub glasbe. Izkušnje je sprva začela pridobivati po slovenskih klubih, temu pa je sledilo snemanje demo posnetka, obogatenega z vokali. Skupina je tekom svojega delovanja zamenjala kar nekaj članov in se s časoma usmerila v bolj raziskovalne alternativne vode.
Kot edini avtorski slovenski Dub bend so bili deležni precej pozornosti tujih organizatorjev in temu primerno so sledili festivalski nastopi v tujini (Seasplash, Una riversplash) predvsem na področju Balkana, doma pa je bend večinoma nastopal na Dub in Reggae festivalih. Leta 2008 so bili predskupina Dubiozi Kolektivu, v Gala Hali na Metelkovi so bili predskupina francoskega benda Brain Damage, ki je po svetu znan kot vodilni elektro Dub band, leta 2009 pa so igrali skupaj z legendarnimi Radikal Dub Kolektiv. Nastopali so na klubskem maratonu (2008) v organizaciji Radia Študent, kar je pripeljalo do trajnega sodelovanja.

Tako je Dubzilla decembra 2011 izdala svoj prvenec z naslovom Dubzilla pri založbi Radia Študent. Na albumu prevladuje inštrumentalna Dub glasba s primesmi elektra, rocka in trip hopa. Po oceni kritikov je bil prvenec eden boljših albumov tega leta.
Aprila letošnjega leta skupina pripravlja izdajo novega albuma Dub Naturalis, na katerem bo slišati osem novih avtorskih skladb. Svojevrsten pečat na plošči pusti tudi idilično kmečko okolje v Beli Krajini, kjer je bila plošča posneta. Pri njenem nastajanju je sodelovalo kar nekaj gostov, ki so ploščo vokalno in inštrumentalno obogatili.
Danes zasedbo sestavlja pet članov:
Dejan Slak (klaviature, synth, efekti), Luka Švajger (kitara), Črt Zorko (bas), Tomaž Rifelj (bobni), Saša Serban (sampli, efekti).
Facebook, Myspace, Soundcloud
DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 5 eur ( vstopnina + CD = 10 eur)