Koncerti

VIZA (ZDA), PUi (ZDA) – sobota, 22.2. ob 21h

Časovnica: 21.00 vrata / blagajna 21.30 PUi 22.30 Viza
Viza je pasoš v glasbeni poizkus povezovanja kulturnih, duhovnih in literarnih vplivov, glasbene nostalgije, modernega eksperimentiranja in socialnega preporoda. Gre namreč za še en uspešen ameriški produkt imigrantov, ki so vstopili v globalno glasbeno sceno z eksplozivnim zvokom mednarodnega rocka, ki sloni na vzklikih in trobilih, ki se razprostirajo med vzhodno Evropo do bližnjim Vzhodom. Brigada šestih mednarodnih glasbenikov iz Los Angelesa v čvrsto bazo rocka vnaša tradicionalne zvoke inštrumentov, kot je duduk, oud in različne perkusije, na odru pa jim s svojo karizmo poveljuje neustrašni voditelj K’noup. Ta fascinantna fuzija v kombinaciji z dramatičnimi in energičnimi živimi nastopi je zasedbi prinesla odmevnost širom sveta, nenazadnje so tudi pri nas že gostovali, zato ni prav nobenega razloga, da jim domačega občinstva ne bi uspelo prepričati še v četrto.
Zasedba, ki si je delila sodelovanja, koncertne odre in mednarodne festivale z velikani kot so:
System of a Down, Korn, Gogol Bordello, Flogging Molly in drugimi, ima za seboj pet albumov in dva EP-ja, v Ljubljani pa bodo v živo predstavili svoj zadnji glasbeni izdelek z naslovom „Aria“.
Zasedba: K’noup – vokali, 12- strunska kitara Orbel Babayan – električna kitara, orglice, vokal
Shant Bismejian – električna kitara Andrew Kzirian – oud Alex Khatcherian – bas Chris Daniel – bobni,tolkala, vokal
Iz tujega tiska: “System of a Down + Gogol Bordello x even more mental = VIZA” (Metal Hammer) “When Quentin Tarantino shoots his next movie, he should be using this as the soundtrack.” (This Is Not a Scene) “Viza is one of the most unique and interesting bands I have ever encountered. Their live shows are energetic and fun” (Serj Tankian / System of a Down)
Viza @ Facebook

PUi ali PUi tribe, je mednarodna skupina šestih glasbenikov, ki prebivajo v New Yorku. Glasbena zvrst, kot jo sami imenujejo, je Neo-Primal, mešanica trance metal tribal post apokaliptičnega zvoka, začinjenega z orientalskimi vplivi. Neo-Primal je tudi gibanje, ki se je razvilo okrog skupine same takoj po izzidu njihovega prvenca z imenom, kako drugače kot Neo-Primal. Skupina bo album predstavljala na svoji prvi evropski turneji. Paša za ušesa in oči!
Vstopnina: 15 eur na dan koncerta