Klubski večeri

DubLab: SASSJA (BiH) – ponedeljek, 24.2. ob 22h

SASSJA (Reggae, Dancehall, Dub) je ženski vokal – MC iz Tuzle (BiH). Glasba s katero se ukvarja je mešanica reggaeja – dancehalla – duba in sorodnih zvrsti. Leta 2010 je objavila videospot domače produkcije za komad “Ostavi da gori”. Od takrat naprej nastopa v BiH, Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Najpomembnejši in največji nastop do sedaj beleži na EXIT festivalu 2011, kjer je nastopala na dveh odrih: Positive Vibrations stage in Roots & Flower stage. Sodelovala je z mnogimi regionalnimi sound systemi in mnogimi izvajalci. Leta 2011 je izdala demo/promo CD “DEMO 2010/2011” na katerem je 7 komadov, od teh sta 2 komada avtorska in sta nastala v sodelovanju s KANTRIMAN-om in JAH BILLAH-om. Trenutno je zaposlena z izdajo svojega prvega CD-ja.

SATTA YARD (UK Dub Stepper) aka Šuš je nadebudni domači dub producent, ki je svoje zatočišče poiskal v objemu zelenila posavskega hribovja. Z glasbo se ukvarja že dalj časa – med drugim je bil tudi basist pri Podgurski Dub navezi “Dubzilla”. Avtorsko glasbo, ki je globoko navdahnjena z vplivom UK dub stepperjev, je pričel sestavljati nekje okoli leta 2009. Obeta se debitantski nastop novega upa domače Dub scene.
KANTRIMAN (Dub, Dub Stepper) je prvič stopil za gramofone sedaj že daljnega leta 2004 kot še svež migrant iz jugovzhodne slovenske periferije. Slabih sedem let rolanja Reggae -Dub glasbe širom ex-Yu regije in obilica prostega časa tekom pisanja diplomskega dela sta ga spodbudili k ustvarjanju lastne avtorske glasbe, ki bi jo najlažje opisali kot zmeden presek zvrsti kot so hip-hop, dub, reggae in sevdah. V svoji ‘nazovi karieri’ je najbolj ponosen na dva nastopa v črni Afriki (Uganda in Tanzanija), kjer je najprej plačal vstopnino in se nato obnašal kot da so se cedeji v njegovem levem žepu znašli povsem po naključju. Najmanj ponosen pa je bržkotne na dejstvo, da iz njemu neznanega razloga piše tale sestavek v tretji osebi.
V čast konsistentnosti vas tako torej v tretji osebi vabi na DubLab večer, ki bo med drugim zlorabljen tudi za promocijo prihajajočega albuma nastalega v sodelovanju z mladim upom balkanske reggae scene – Sassjo iz Tuzle.
DubLab@Facebook
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur
www.youtube.com/watch?v=0j6qAh2sdG4