Koncerti

VIZA (ZDA), CAYNE (I) – sobota, 2.3. ob 21h

Viza je pasoš v glasbeni poizkus povezovanja kulturnih, duhovnih in literarnih vplivov, glasbene nostalgije, modernega eksperimentiranja in socialnega preporoda. Gre za še en uspešen ameriški produkt imigrantov, ki so vstopili v globalno glasbeno sceno z eksplozivnim zvokom mednarodnega rocka, ki sloni na vzklikih in trobilih, ki se razprostirajo med vzhodno Evropo do bližnjim Vzhodom. Brigada sedmih mednarodnih glasbenikov iz Los Angelesa v čvrsto bazo rocka vnaša tradicionalne zvoke inštrumentov, kot je duduk, oud in različne perkusije, na odru pa jim s svojo karizmo poveljuje neustrašni voditelj K’noup. Ta fascinantna fuzija v kombinaciji z dramatičnimi in energičnimi živimi nastopi je zasedbi prinesla odmevnost širom sveta, nenezadnje so tudi pri nas že gostovali, zato ni prav nobenega razloga, da jim domače občinstvo ne bi uspelo prepričati še v tretje.
Zasedba, ki si je delila sodelovanja, koncertne odre in mednarodne festivale z velikani kot so System of a Down, Korn, Gogol Bordello, Flogging Molly in drugimi, ima za seboj štiri albume in dva EP-ja, v Ljubljani pa bodo v živo predstavili svoj zadnji glasbeni izdelek z naslovom „Carnivalia“.
K’noup – vokali, 12- strunska kitara Orbel Babayan – električna kitara, orglice, vokal
Shant Bismejian – električna kitara Andrew Kzirian – oud Alex Khatcherian – bas Chris Daniel – tolkala, vokal Hiram Rosario – bobni
Iz tujega tiska: “System of a Down + Gogol Bordello x even more mental = VIZA” (Metal Hammer) “When Quentin Tarantino shoots his next movie, he should be using this as the soundtrack.” (This Is Not a Scene) “Viza is one of the most unique and interesting bands I have ever encountered. Their live shows are energetic and fun” (Serj Tankian / System of a Down)
www.experienceviza.com
www.facebook.com/vizamusic
www.reverbnation.com/viza

Italijansko gothic/rock/metal
navezo sta leta 1999 ustanovila Claudio Leo in Raffaele Zagaria, bivša člana skupine Lacuna Coil, ki sta zasedbo zapustila kmalu po izdaji prvenca. Pod imenom Cayne sta združila svoja talenta ter pri italijanski založbi Scarlet Records leta 2001 izdala prvenec “Old Faded Pictures”, s katerim sta pritegnila tudi širšo mednarodno pozornost. Projekt sta kmalu za nekaj let zamrznila in ponovno obudila, pred vrati je namreč nov album, ki izide 14. februarja, pri nas pa ga bodo predstavili v postavi:
Claudio Leo – kitara Marco Barusso – kitara, produkcija Giordano Adornato – vokali Andrea Bacchio – bas Giovanni Lanfranchi – klaviature, električna violina Guido Carli – bobni
www.cayne.it
www.myspace.com/cayne
Vstopnina: 15 eur na dan koncerta
http://www.youtube.com/watch?v=DteRJ4sdASo
http://www.youtube.com/watch?v=5GPu2ZlmdME