Razno

Vitja Balžalorsky – The Law Of Attraction

Promocijski večer prve solistične plošče kitarista Vitje Balžalorskega. Tokrat se plošča ne bo predstavila v tipični obliki promocijskega koncerta, temveč se bo enostavno zavrtela v celoti. Pred poslušanjem plošče, se bo odvil krajši pogovor med glasbenikom in Jako Bergerjem BRGS-om, ustanoviteljem založbe Zvočni Prepihi. Na hitro bosta predstavila ploščo in povedala kaj o celotnem procesu nastajanja tega projekta.

Ker gre pri “The law of attraction” za posnetek s koncerta, bi lahko temu rekli reprodukcija ali pa poslušanje (samo poslušanje) nečesa, kar se je že zgodilo, kar je že odzvenelo. Kakorkoli že, album je zamišljen prav v ta namen – da se ga posluša na enak način, kot bi gledali film. Temu torej lahko rečemo tudi projekcija glasbe, kakor pač želite.

The law of attraction je solo album, posnet na Defoniji 24. 10. 2016, kot opening act za legendarne The Ex v klubu Gromka, in bo izšel naslednji dan (3.10.) pri založbi Zvočni Prepihi. Glavna nit albuma je meditativno dronerski kolaž kitarskih manipulacij, ki spominjajo predvsem na kaj drugega kot na kitaro. Seveda ne manjka tudi bolj eksperimentalnih momentov, vendar plošča učinkuje kot polurna kompozicija, kjer se da slišati od najnežnejših meditativnih momentov do brutalno deviantnih zasukov. Jackson Pollock meets Andrei Tarkovsky in to na kitari!

Vstopnina: 3€ in vključuje brezplačni digitalni prenos albuma.

Nekaj o:
Vitja Balzalorsky je eden izmed bolj prepoznavnih in dejavnih glasbenikov na slovenski glasbeni sceni. Njegov glasbeni izraz sega od jazza, elektronike, trših alternativnih glasbenih zvrsti, noisa pa do improvizirane ter eksperimentalne glasbe. Sodeloval je v zasedbah Balžalorsky/Drašler 3o, Kombo Zlatka Kaučiča , Orchestra Senza Confini, Buche 4, Borghesia, ter ad hoc projektih različnih slovenskih in tujih glasbenikov, ki so dejavni predvsem na področju kreativne improvizirane glasbe, ter drugih oblik umetnosti.
Zadnje obdobje je bil najbolj dejaven v zasedbah Carnaval, The B. Bees, Litošt ter Olfamoštvo, jeseni 2017 pa je postal član legendarnega kolektiva, zasedbe Laibach, s katero redno koncertira ter ustvarja znotraj kolektiva.