Koncerti

Lombego Surfers (ZDA)

September je čas, ko nas s svojim prepoznavnim stilom razvratno hrupnega rock’n’rolla že tradicionalno obiščejo stari ameriško-švicarski prijatelji Lombego Surfers.
Lombego Surfers že od samega začetka v svojem pravovernem rock’n’rollu kurijo visokooktansko mešanico rock’n’roll garaže 60-ih in punka, oplemeniteno z zvoki psihedelije 70-ih, surfom in vsem ostalim, kar sodi v povsem posvetne, uživaške okvire rocka. Nekoč kvartet, danes pa trio, na trenutke deluje kot potomec Linka Wraya, med ostalimi glasbenimi vplivi pa velja omeniti vsaj še Dead Moon, MC5 in Ramones. O njihovi glasbi je bilo zapisano, da predstavlja čudovito, distorzirano popotovanje po deželi špageti vesternov …

Njihovo glasbo bi lahko opisali kot naravno mešanico izrazito surferskega sounda in klasične detroitske garaže, sami sebe pa definirajo kot “največje garače med voodoo pank-rockerji z najbolj kul rifi po Stoogesih.” Večino časa preživijo na turnejah, zelo aktivivni pa so tudi diskografsko.
Super nabriti rock’n’roll trio že vse od konca osemdesetih vodi Tony, ki sicer prihaja iz ameriškega Bostona, a že vrsto let živi v Baslu. Svojo fanatično navezanost na rock’n’roll je z leti izpopolnil skozi številne albume, ki jih je posnel v raznih zasedbah.
Tudi po več kot dvajset letih koncertnega popotovanja še dandanes servirajo opojni zvarek virtuoznega žaganja. Njihov uživaški rokenrol zveni tako iskreno in prepričljivo, da skupina med ljubitelji tovrstne godbe danes uživa kultni status.
Ni dvoma, bliskalo in grmelo bo – tokrat ne pomaga niti ostati doma!

Vstopnina: 10€ in bo na voljo le na dan dogodka!