Koncerti

The first tour in Europe – torek, 14.5. ob 20h

SAMOTHRACE (US), BELL WITCH (US), THE CANYON OBSERVER
14. maja Channel Zero ob podpori slovenskega banda The Canyon Observer v sklopu svoje prve evropske turneje obiščeta dva seattelska doom banda, Samothrace in Bell Witch. Obeta se torej izjemno težak večer, ki bo ustregel vsem sladokuscem, ki prisegajo na mračnjaško resnobnost, vendar ne morejo brez izjemno močnih in energičnih kompozicij.
»Mejnik modernega ameriškega dooma,« je o headlinerjih tega večera, zasedbi Samothrace, za Pitchfork zapisala Kim Kelly. Gre za atmosferičen doom band, ki si člane med drugimi deli z zasedbami kot so Bell Witch, Lethe, Book of Black Earth, Splatterhouse, Sentient in Septinomicon. Besedila zasedbe Samothrace močno zaznamuje njihova vpetost v DIY Punk/HC/Metalsko skupnost in so tako močno zakoreninjena v idealih socialnih sprememb, politične nepripadnosti in turobnega, toda pozitivnega, pogleda na življenje. Njihova glasba je namenjena tistim, ki znajo neodvisno stati na svojih nogah in tistim, ki si tega želijo. Samothrace, ki so povili dva glasbena izdelka – Life’s Trade v letu 2008 in Reverence to Stone v letu 2011 – je razvijajoča se zver, ki ostaja zvesta podtalju. Težka glasba za težke čase.
Kot drugi bo oder Channel Zera zasedel doom metalski duet Bell Witch, ki ga sestavljata Dylan Desmond (tudi član Samothrace) in Adrian Guerra. Z golim minimumom na razpolago, par oblikuje doom, ki bi ga brez težav opisali kot nekaj najtemnejšega, najtežjega in najbolj depresivnega v nedavnem spominu. Njuni prvi izdaji – samonaslovljeni demo iz leta 2011 in dolgometražec Longing iz leta 2012 – sta bila že deležna prepoznavnosti in odobravanja. Bell Witch, nekaj najbolj obetavnega, kar imajo trenutno ponuditi Združene države Amerike, je maratonu podobna vaja iz ekstremnega dooma, ki s svojo zvočno izkušnjo preizkuša prag poslušalcev. Šokirani boste, ko bodo vaše oči zagledali dve telesi, ko ušesa verjamejo, da jih je pet.
Slovenskega petčlanskega post/noise/doom/sludge banda The Canyon Observer, ki bodo na odru stali kot tretji, povprečnemu obiskovalcu slovenskih koncertov ni potrebno posebej predstavljati. Njihova glasba je polna prvinske agresivnosti in atmosferičnih noise eskapad. Odre so si delili z bendi kot so Russian Circles, Rosetta, God Is An Astronaut, Ahab idr. V letu 2011 so izdali svoj prvi EP »Chapter I: The Current of Her Ocean Brings Me to My Knees«, leto kasneje pa je sledil še EP »Chapter II: These Binds Will Set You Free«. Praktično takoj po nastopu v Channel Zeru pa se The Canyon Observer odpravljajo na še eno v vrsti njihovih številnih turnej, tokrat jih pot vodi na Slovaško, Češko, v Nemčijo, Avstrijo in Italijo.
Povabljeni! Medtem ko zunaj sije močno sonce, ni v notranjosti nič bolj naravnega, kot čisti mrak.
Vstopnina: 16 eur z rezervacijo na ch0.metal@gmail.com / 20 eur