Koncerti

Terasa Ch0: Them Moose Rush (HR), NevemNevem

Terasa Ch0 predstavlja dvojno dozo neulovljivih in agresivnejših odvodov rocka v obliki hrvaških progresivcev Them Moose Rush in domačih pesniških destruktorjev NevemNevem.

▶ THEM MOOSE RUSH (HR)

Hrvaškemu bendu Them Moose Rush v progresivnem rocku ni para. Tudi naredi sam princip delovanja jim ni tuj – najsi je to režija lastnih spotov, produkcija svojih vizualnih elementov, skrivanje šifer v pesmih z Morsejevo abecedo ali komponiranje simetričnih delov pesmi, ki zvenijo enako ob predvajanju naprej in nazaj. In če zanemarimo hudiča v detajlih, predvsem rokajo trdneje ter hitreje kot kdorkoli.

Them Moose Rush je progresija vesoljske veličine električnega alter rocka. Po svojem prvencu je bend izdal dva EP-ja in si hitro utrl svojo pot v festivalsko in turnejsko koncertiranje (Eurosonic, Europavox, Inmusic, Krach Am Bach festival), kjer si je oder delil z zasedbami, kot so Queens of the Stone Age, The Black Keys, Pixies, Colour Haze, The Vintage Caravan in Mars Red Sky. Drugi album Don’t Pick Your Nose z dodajanjem novih in novih riffov pritiska in izziva poslušalčevo recepcijo in percepcijo česa je trio zares zmožen. Trenutno je njihov fokus na promociji novega albuma Dancing Maze, ki prejema odlične kritike.

▶ NEVEMNEVEM (SI)

NevemNevem ve, koliko čisto malo ljudi je ostalo, ki se vsake toliko poklonijo dolores, ki zaide skozi gozd tipanja, komaj opaznega tipanja. Mehanizem alge te rahlo zasleduje, nikoli na hard, vedno skozi koridorje zaposlenih, ki se strinjajo, venomer strinjajo, da so želje za strahopetne in da se udarec podaljšuje v neprekinjen objem. Pridi na deset let nevemnevem, z nami se izžemi do zadnje kaplje potu. Ker, tu je konec, onkraj se nadaljuje svet.
Boško – el. kitara, efekti
Staš – klaviature, slušalka, D.I.Y. zvočila, efekti
Marto – bas kitara, el. boben, klarinet, saksofon, efekti
Linch – bobni
Koban – vokal, poezija

Vstopnine NI! Pobiramo prostovoljne prispevke.
Vse obiskovalce naprošamo, da upoštevajo priporočila NIJZ. Na območju prizorišča velja pogoj PCT.

Koncert v sklopu koncertnega cikla Level Up sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS