Razstave

Nataša Berk: Temno bela, 2. del

Na razstavi v Galeriji Channel Zero se bo tokrat predstavila vsestranska umetnica Nataša Berk. Opišemo jo lahko kot ironično provokativno avantgardistko z abstraktnim instinktom. Nataša Berk je tudi ustanoviteljica ter selektorica mariborske različice najmanjše galerije – 0,04m³ + 0,02m³.

Avtorica, kot je značilno za njeno umetniško prakso, kot izhodišče svojega umetniškega dela uporabi situacijo obiska galerije. Obiskovalec_ka bo soočen_a s predmetom, ki ob prvem stiku nanj_o učinkuje s predimenzioniranim občutkom lastne teže. Kaj pa je zares razstavljeni objekt? In zakaj se nahaja tukaj? Odgovor bo poskušal_a obiskovalec_ka poiskati sam_a. Ravno igrivo raziskovanje pogleda je umetničin način preučevanja pričakovanj in miselnih kategorij gledalk_cev. Njena postavitev v Najmanjši galeriji Ch0 je enostaven ustvarjalen pristop, ki dokazuje, da je z majhnimi intervencijami možno doseči znatne premike v doživljanju in razumevanju. Obenem pa razstava prikazuje, da je sodobna umetnost sposobna (in željna) sproščenega humorja.
Vabljene_i, da si ogledate predmet v galerijskem prostoru, obenem pa, da skozi vaše reakcije nanj gleda še umetnica.
Nataša Berk je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti na Dunaju in od leta 2003 redno ustvarja in predstavlja večmedijska in interdisciplinarna dela, projekte in akcije, ki segajo od fotografije, videa, risbe, vizualne poezije, performansa in do prevzemanja različnih identitet ter situacij. Živi in deluje povsod.

Vstop prost.

Vse obiskovalce naprošamo, da upoštevajo priporočila NIJZ. Na območju prizorišča velja pogoj PCT.