Koncerti

sreda, 29.10. ob 21.00 – TIDE (Slo)

Tide prihajajo prvič v svojem desetletje dolgem obdobju delovanja na Metelkovo in to ravno v pravem trenutku, ko so tudi najtrši in brezkompromisno hard rokerski!
Tide so po 10 letih delovanja izkušeni glasbeniki in skupina, ki je spoznala vse prednosti in zanke biti rock skupina, saj so v tem času izdali štiri med seboj dokaj različne albume. Nikdar se niso želeli ponavljati, vedno so iskali nove pristope in raziskovali so v širokem bazenu rock glasbe. Zadnja dve leti ponovno delujejo v pravi rokerski verziji, njihov četrti album No.4 je tudi njihov najbolj zrel izdelek do danes, prinaša pa med drugim udarni single Riot Act, Don’t Look Back in bolj baladni Believe ter Love is Gone. Novi in aktualen radijski single je Hold On, za katera pa niso še posneli spota. Tide so se v zvoku vrnili k svojim koreninam in tistemu kar najbolje in najraje počnejo, kitarskemu rocku z obilico temperamenta ter melodije in čustev, ki jih album ponuja v pravi meri. Zadnjega pol leta nastopajo v prenovljenem in kompletnem primorskem kvartetu, v katerem so se, kot kaže, odlično ujeli. Člani skupine so tako Kevin Koradin (kitara, vokal, avtor glasbe), Andrej Rot (kitara), Matej Batelič (bas kitara) in Damjan Paljk (bobni).

Tide so bili večkrat na Exit festivalu ter bili tudi nominirani za MTV nagrado. Album Regeneration je izšel povsod po Evropi, pesmi Vlak Ljubezni in Tvoja stvar je v slovenščino prepesnil Tone Kregar iz Mi2. V živo velja TIDE za izjemen bend. Spot Adieu je bil tri tedne na prvem mestu Videozida na TV SLO2. Prejeli pa so tudi dva Zlata zidaka, glasbeno nagrado za skupino leta in za spot Adieu, ki se je obdržal največ časa na vrhu lestvice Videozid na TV SLO 2. V času promocije albuma No.4 izbrani za predskupino s strani Slasha na koncertu v Hali Tivoli februarja 2013 ter bili nedavno predskupina Skid Row v okviru Festivala Lent v Mariboru.
Sicer pa imajo Tide že izkušnjo kot predskupina na koncertih Iron Maiden (Stadion za Bežigradom), Uriah Heep (Hala Tivoli) in veliko nastopov na koncertih ter festivalih pri nas in v tujini.
www.tide-band.com
www.kurzrockvibe.si/tide
www.facebook.com/tideband

Vstopnina:
5 eur z rezervacijo na www.kurzrockvibe.si / 7 eur
http://www.youtube.com/watch?v=WlAIuH_xyHY
http://www.youtube.com/watch?v=9SAShq8GXS0
http://www.youtube.com/watch?v=ED-maMCMwOk
http://www.youtube.com/watch?v=MukH2Pjg2Eo