Koncerti

četrtek, 30.10. ob 21.00 – MAYBESHEWILL, FLOOD OF RED (Velika Britanija)

Časovnica: 21.00 vrata 21.30 Flood Of Red 22.30 Maybeshewill
Ena vidnejših novejših instrumentalnih post-rockovskih zasedb Maybeshewill se v Ljubljano vrača na krilih aktualnega, četrtega albuma »Fair Youth«, ki za založbo Superball Music / Century Media (65daysofstatic, ……And You Will Know Us By Trail of Dead, Long Distance Calling) izide 25.avgusta. Otoška zasedba, ki slovi po epskih post-rockovskih skladbah prežetih z distorzijo, je v lanskem letu namreč zaključila eno obsežnejših evropskih turnej ob boku zasedbam The Dillinger Escape Plan, 65daysofstatic, …And You Will Know Us By Trail of Dead, Earthtone9, Long Distance Calling…, po tem pa se posvetila nadaljnemu ustvarjanju distorziranih simfonij.
Maybeshewill, ki ga tvorijo James Collins, Matthew Daly, John Helps, Robin Southby in Jamie Ward, se v postrockerskem ozračju, ki ga bogatijo predvsem z elektronskimi vložki in zvočno energičnostjo, giblje že dobrih 8 let, ob tem pa se zasedba oklepa DIY (naredi sam) estetike, ki se razteza od snemanja albumov pa vse do koncertne promocije. S tremi do danes izdanimi albumi, ki se mu v kratkem pridružuje še četrti, Maybeshewill še vedno trdno sedijo na prestolu novejših aktualnih zasedb postrock žanra, ki ga gradijo na kitarskem zvoku in ga bogatijo s klaviaturami, ki služijo mirnejšemu in subtilnemu izrazu. Prav tako pa je njihov zvok nabildan z raznimi subtilnimi elektronskimi posegi ter nenazadnje tudi godalnimi vložki.

Splet: maybeshewill.net
www.facebook.com/mybshwll

Diskografija: „Not for Want of Trying“ 2008 „Sing the Word Hope in Four-Part Harmony“ 2009 „I Was Here for a Moment, Then I Was Gone“ 2011 „Fair Youth“ 2014
Predskupina: Flood Of Red (več info kmalu!)
Vstopnina: 13 eur na dan koncerta