Koncerti

sreda, 28. 2. ob 21.00 – Level 11: ### (HR) + Neon Lies (HR) + ZircuS (SLO)

Na zadnji februarski dan se na Leveł Up predstavlja hrvaška karavana. Gre za konec habsburške turneje, na katero so se z namenom promocije novega EPja odpravili ###, poznani tudi kot dR:dR:dR.
Ob odsotnosti njihovega producenta Zarkoffa bo ob njih nastopil Neon Lies, priznani zagrebški darkwave synth punker. Poleg tega se na ljubljanske odre po dolgem času spet vrača slovenjgraški glasbeno vizualni kolektiv ZircuS Art.
### je instrumentalni rock/noise trio iz Siska, ki je princip naredi sam (DIY) pripeljal do zavidljivih razsežnosti – najsi je to prestavitev celotnega studia v razna nenavadna okolja, kot so prostori mestne klavnice, tovarne žarnic in železarne, ali pa gradnja 300 križev, ki jih nato za potrebe videospota spustijo po reki. A princip se ne ustavi pri snemanju, sami naredijo tudi videospote in oblikujejo ovitek plošče, ki ga nato lastnoročno natisnejo. Do sedaj so izdali 3 EPje in album Svjetlo, na tokratni turneji pa promovirajo novi EP Uzvodno. ### Bandcamp ### Instagram
Neon Lies je solo projekt Gorana Lautarja (Modern Delusion, Welcomin’ Committee In Flames), pri katerem iz sintesajzerja z bolšjaka in 4-kanalnega kasetofona izvablja intenzivni in manični minimal synth punk v stilu zgodnjih Tuxedoomoon in Suicide. Po dveh evropskih turnejah, na katerih je med drugim podpiral duo Boy Harsher, je konec januarja 2018 na hrvaški založbi Doomtown Records in nemški Black Verb Records izdal svoj drugi dolgometražni album z naslovom II, ki ga predstavlja tudi pri nas.
“The blurred crossroads of the past and present meet and find a common convergence point on Neon Lies’ self-titled cassette making this a must have for minimal synth, dark wave and synth punk lovers!” – Luke Jacobs za Brutal Resonance (8/10) Neon Lies – II Bandcamp
ZircuS je glasbeno vizualni kolektiv, ki stoji nekje na presečišču electo-rocka in art rocka in v svoji dinamično eksplozivni maniri menjava stile kot znošena oblačila. V 15 letih na sceni so kilometrino pridobili na večjih in manjših odrih v naši okolici (Schengenfest, Kino Šiška, Exit, Lent, Metelkova, Mikk, Pekarna, Kunigunda, …). Skupina je izdala 4 studijske albume, bila del karavane Klubskega maratona, poleg koncertiranja pa sodeluje tudi pri intermedijskih videomapping projektih ter pri oživitvi lokalne glasbene scene na Koroškem. Jedro ekipe večinoma ostaja enako, vsake toliko pa pridobijo tudi nove osvežitve in vzpostavijo sodelovanja z novimi glasbeniki in vizualnimi ustvarjalci. Tokrat predstavljalo repertoar iz prihajajočega albuma My Thing, ki nastaja v lastni produkciji in realizaciji.
ZircuS Bandcamp
Vstopnina: 5€