Klubski večeri

petek, 2. 3. ob 22.00 – DUB LAB Friday: DJ VERSO // 30th B-Day Bashment

Za prvi petek v mesecu marcu najavljamo enega najbolj divjih dancehall partijev tega leta, kjer nam bodo nastopajoči s svojimi selekcijami in plesnimi koraki pričarali vzdušje z ulic Kingstona. V goste tokrat prihajata dancehall ambasadorja DJ Shone Alcapone iz Srbije in Tommy T iz Jamajke. Z domače scene nas bodo z roots reggae selekcijo in podobnimi derivati segreli stari znanci Dub Lab eventov Freedom Fighters sound, z dancehall ritmi pa bo nadaljeval slavljenec DJ Verso, komur se bodo na odru pridružile kar 3 plesne skupine – Dubble Sickz Squad, Shee students team ter 3nity. DJ SHONE ALCAPONE IN TOMMY T stojita za imenom Couple up eventov, ki se že 4 leta lahko ponašajo s titulo enih najboljših dancehall eventov na Balkanu. Couple up eventi so prepoznani po odlični selekciji, kvalitetnem in hitremu miksanju ritmov ter po energičnem mc-ju iz Jamajke. Dj Shone Alcapone ja na lokalni sceni prisoten več kot 6 let. Velja za enega izmed perspektivnejših mladih dj-jev v Beogradu in za edinega, katerega selekcija temelji na reggaeju, dancehallu, afrobeatsu, soci in hip hopu. Njegova glasbena kariera je doživela vzpon po srečanju in začetku sodelovanja s Tommyjem.
Tommy T je jamajški pevec in mc, ki trenutno študira in živi v Srbiji. Njegovi prvi glasbeni koraki so se začeli na Jamajki, v Srbiji pa je postal prepoznam po sodelovanju z glasbeniki kot so Hornsman Coyote & Soulraft, Zemlja Gruva, Igor Vince in mnogimi drugimi. DJ Shone Alcapone in Tommy T sta v Srbiji in na Balkanu v zelo kratkem času postala ena največjih glasbenih ambasadorov Jamajke. S svojimi uspešnimi Couple up eventi sta pripomogla k večji popularnosti in prisotnosti dancehall glasbe v regiji. Skupaj in individualno sta nastopala na večjih festivalih, kot so Exit v Srbiji, Sea Dance v Crni Gori in Revolution festival v Romuniji. Na dancehall eventih sta gostovala v Nemčiji, Avstriji, na Hrvaškem ter širom Srbije.
DJ VERSO je na sceni prisoten od leta 2006. Vse se je začelo s prvimi roots reggae miksi, ki so z vsako izdajo postajali boljši in kvalitetnejši. Roots reggaeju sta se kmalu pridružila dancehall reggae in soca. Z miksi so kmalu začele prihajati ponudbe za vrtenje na manjših lokalnih reggae dogodkih, kasneje pa tudi na večjih domačih mednarodnih dogodkih in v tujini. Še preden je Verso nastopil javno, je vrtel za piratski internetni radio Outandbadd, stacioniran v Floridi. Nastopil je na mnogih različnih reggae dogodkih po Sloveniji. Pomembnejši nastopi so bili na bivšem festivalu Soča Reggae Riversplash ter na reggae festivalu Overjam in EXITu.
V tujini je prvič nastopil leta 2010 na Hrvaškem v Puli, kasneje še v Zagrebu. Nato se zvrstili nastopi v Avstriji, Srbiji (Beograd, Novi Sad, Lazarevac, Leskovac) Je tudi edini slovenski selektor, ki je bil povabljen v deželo presežkov, Dubaj.
Soundcloud, Mixcloud
FREEDOM FIGHTERS SOUND je ekipa, ki se postavlja z 11. obletnico svojega delovanja. Sestavljata ga selektorja Ras Marino in Selecta U–Re, ki se ponašata tudi kot ustanovitelja bolj obsežne ekipe JAMCOAST. FF SOUND beležijo nastope po Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Nizozemski. Nastopali so tudi na večih festivalih in partyijih kot so Overjam International Festival, South Park, Jungle Flash, … Oder so si do sedaj delili z večimi priznanimi reggae izvajalci, kot so Lutan Fayah, Barrington Levy, Capleton Gentleman, Macka B, Protoje, Solo Banton, Mamma Marjas, …
Naj omenimo, da FREEDOM FIGHTERS SOUND ekipa organizira zdaj že dobro znane mesečne partyje v Kopru – Welcome to Jamcoast, kjer predstavljajo različne crewje in glasbenike. Njihovi seti so sestavljeni iz različnih reggae žanrov, od rocking roots reggae, new roots, dub, digital-steppa, dancehall-a do ragga jungle.
Soundcloud
DUBBLE SICKZ SQUAD je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Up The Volume, Phat&Tight, … ), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla leta 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. S to vizijo v mislih je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture. Shee Youtube
3NITY je veliko več kot še ena plesna skupina. Je plesni in konceptualni izraz, ki je združil tri prijateljice, povezane v svoji strasti do plesnega giba kot načina življenja, eklektični muzikalnosti ter v zaupanju v timsko delo in komunikacijo. Skozi različne plesne stile, kot so afrohouse, afrobeats, dancehall, kuduro in s fuzijo urbanih plesov s sodobnim plesom, ustvarjajo svoj plesni jezik. Z vodilom notranje moči in ženstvenosti stremijo k temu, da čarobnost kreativnosti prežame vsa življenjska področja. Lepota uma, bogastvo duha in nežnost srca, prepleteno skozi ples, so lastnosti, ki predstavljajo Meto, Kristo in Shee, dekleta iz plesne skupine 3nity.
Vstopnina: 5€ do polnoči / 7€ Dubbing is a must! Dub Lab Mixcloud