Koncerti

sreda, 14. 12. ob 21.00 – DAIKAIJU in BITCH BOYS

Daikaiju v japonščini pomeni velika pošast. Daikaiju je tudi ameriški surf rock band, ki ga sestavljajo Secret-Man, Rock-Man, Blast-Man in Pulse-Man. Delujejo od leta 1999 in na odru vedno nastopajo zamaskirani. V živo lahko pričakujete z neverjetno količino energije nabit instrumentalen surf rock, ki se ne zadovolji s svojo oznako. V svojo glasbo namreč vnašajo elemente psycha, punka, metala in prog rocka.
Po izdaji prvega EP-ja Monster Surf so Daikaiju ogromno koncertirali po Ameriki in nase pritegnili zavidljivo količino pozornosti. Že leta 2001 so igrali v Evropi, natančneje na Nizozemskem. Leto kasneje so izdali nov EP The Phasing Spider. Prvenec je sledil leta 2005. Ta samonaslovljen album, ki je bil deležen hvalospevov z mnogih strani, so izdali pri založbi Reptile Records. Pri glasbenemu portalu Pitchfork so bili celo tako navdušeni, da so Daikaiju oklicali za v tistem trenutku najboljšo delujočo instrumentalno surf rock skupino na svetu. Leta 2010 je izšel drugi album – Phase 2, tokrat na DingDong Records. Tudi ta je požel odobravanje in navdušenje s strani raznih kritiških medijev in se začel redno pojavljati na raznih top 10 seznamih, vezanih na surf. I Bandcamp
Daikaiju odigrajo okrog 200 koncertov letno, v Pekingu pa so prejeli nagrado za najboljši nastop tuje skupine. Na odru pričakujte nepričakovano!

Na kratko: “This is what you need to know about Daikaiju: They’re loud. They’re all instrumental (duh). And they’re the band to see if you want to experience surf rock at its most offensive.” – Kelly Weidman, The Informer
Bitch Boys so ikona slovenskega surf rocka, ki si letnico rojstva delijo s kolegi Daikaiju. So domači rockerji, ki so se odzvali na surfrevival, ki ga je sprožil soundtrack Tarantinovega » Pulp Fiction« (Šund) sredi devetdesetih.
V tem času so pionirji slovenskega surfa izdali štiri albume, posneli dva videospota, se s svojimi skladbami uvrstili na nešteto kompilacij, ki so bile izdane tako doma kot v tujini. Slednja je Bitch Boys še posebej lepo sprejela. Pipeline Magazine je njihov prvi album »… In Heat« proglasil za najboljši sodobni surf rock album. Posledično so naslednja dva »Behind the Hound Dog Walls« in »Ride the First Wave« izdali pri ameriški založbi Golly Gee Records. Albuma sta bila pospremljena z vrhunskimi recenzijami.
Skupina se je publiki uspešno predstavila s koncerti doma in v tujini, ki so sledili v Ameriki in Evropi, kjer so se predstavili na vseh evropskih instro-surf festivalih. BitchBoys so se udejstvovali tudi v filmih in na odrskih deskah. Sodelovali so pri snemanju in soustvarjanju dokumentarca »SoundoftheSurf«, napisali glasbo za soundtrack dokumentarca o zgodovini slovenskega stripa »Ko Črte Govorijo«, priredili glasbo za muzikal Briljantina in za TV in odrsko različico Kekca, njihovo glasbo pa je v svojem filmu »Izhod« uporabil režiser Dejan Babosek.
Vstopnina: 8 eur na dan koncerta