KoncertiPrenos v živo

Spletni finale Klubskega maratona 2020

➤➤ 𝗙𝗜𝗡𝗔𝗟𝗘 𝗗𝗩𝗔𝗝𝗦𝗘𝗧𝗘𝗚𝗔 𝗞𝗟𝗨𝗕𝗦𝗞𝗘𝗚𝗔 𝗠𝗔𝗥𝗔𝗧𝗢𝗡𝗔 𝗕𝗢!

𝙆𝙖𝙫𝙖𝙨𝙪𝙩𝙧𝙖, 𝙆𝙡𝙞𝙣𝙘𝙞, 3:𝙧𝙢𝙖, 𝙇𝙀𝙇𝙀𝙀 𝘪𝘯 𝙎𝙥𝙞𝙧𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙 𝘣𝘰𝘥𝘰 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘰𝘱𝘪𝘭𝘪 𝘷 𝘷𝘦𝘭𝘪𝘤̌𝘢𝘴𝘵𝘯𝘦𝘮 𝘷𝘪𝘥𝘦𝘰𝘴𝘵𝘳𝘦𝘢𝘮𝘶 𝘪𝘯 𝘰𝘣 𝘥𝘳𝘻𝘯𝘪𝘩 𝘷𝘪𝘻𝘶𝘢𝘭𝘪𝘫𝘢𝘩 𝘦𝘬𝘪𝘱𝘦 𝘽𝙀𝘼𝙈 𝙏𝙀𝘼𝙈.

Kljub nenavadnim razmeram je Klubskemu maratonu Radia Študent tudi letos uspelo zagnati poletno klubsko turnejo. Brez tradicionalnega metelkovskega sklepa in vrhunca seveda ne gre, zato prinašamo finale Klubskega maratona 20 – prek videostreama!

 

Vizualna ekipa BEAM TEAM, RTV Študent, Gala Hala, Channel Zero, Gledališče Glej in maratonci bodo moči združili na Facebooku in YouTubu Radia Študent. Kar od doma boste tako lahko spremljali, kako bo dvajseti Klubski maraton v onostranstvo odšel z vsemi zakramenti. 🙏

📀Kompilacija KM20

➤➤ 𝟯:𝗥𝗠𝗔
𝙎̌𝙩𝙖𝙟𝙚𝙧𝙨𝙠𝙞 𝙠𝙖𝙣𝙩𝙖𝙫𝙩𝙤𝙧𝙨𝙠𝙞 𝙨𝙩𝙧𝙪𝙥 𝙫 𝙨𝙧𝙚𝙙𝙞𝙣𝙨𝙠𝙞𝙝 𝙛𝙡𝙖𝙨̌𝙠𝙖𝙝
Štajerski ženski duet je na papirju preprosta dvojina kitare in vokala, a takšna, ki v svoji jasni kantavtorski obliki živi v sivem polju razlitega črnila in le nastavlja ogledalo človeškim antagonizmom. Boljši polovici ne iščeta popolnosti, prej v poetične osnove vpleteta vsakdanji mikrokozmos, ki ga s trmo destilirata v sladko strupeni napoj.

➤➤ 𝗦𝗣𝗜𝗥𝗔𝗟 𝗠𝗜𝗡𝗗
𝙀𝙡𝙚𝙠𝙩𝙧𝙤 𝙗𝙚𝙣𝙙𝙤𝙫𝙨𝙠𝙞 𝙥𝙧𝙤𝙨𝙩𝙞 𝙥𝙖𝙙 𝙯 𝙊𝙗𝙖𝙡𝙚
Topografije notranjega sveta Manuela Brajnika, v katerem glasbena flora in favna brstita na transžanrski povrhnjici hip hopa in psihedeličnih kitar, razmočenih z dežjem iz internetnih oblakov, so podlegle virusnim mutacijam žive zasedbe, ki med analognim in digitalnim v preprostem loku prosto pada in se razvija v ekstra začinjen zvočni trip.

➤➤ 𝗞𝗔𝗩𝗔𝗦𝗨𝗧𝗥𝗔
𝙂𝙤𝙧𝙞𝙨̌𝙠𝙞 𝙟𝙖𝙯𝙯𝙚𝙧𝙨𝙠𝙞 𝙥𝙧𝙚𝙡𝙚𝙩 𝙫 𝙠𝙧𝙖𝙩𝙠𝙞 𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙘𝙞𝙟𝙞
Izbrani člani zasedbe Kombo C že tri leta družno improvizirajo in skladajo v okviru Kreativne cone Vrtojba blizu Nove Gorice. Igrajo nežen, a pustolovsko humoren spoj jazza in rocka, ki terja uporabo psihoaktivnih substanc in alkohola ter je svojstveno, zgodovinsko-kulturno prav po primorsko uporniški v svoji drži proti monogamiji, kapitalizmu in policijski državi.

➤➤ 𝗞𝗟𝗜𝗡𝗖𝗜
𝘽𝙧𝙯𝙤𝙟𝙚𝙯𝙞𝙘̌𝙣𝙖 𝙟𝙪𝙣𝙖𝙨̌𝙠𝙖 𝙧𝙖𝙥 𝙜𝙤𝙙𝙗𝙖 𝙞𝙯 𝙈𝙚𝙩𝙡𝙞𝙠𝙚
Mlada, zverzirana belokranjska trojica z nihilistično brezbrižno sekajočimi rimami, zaprta v čvrst trap. Majkiju Swatu, Princu Haskiju in Lakiju Latexu kmalu ne bodo sledili le Metličani, temveč kar cela širša jugovzhodna regija. Njihovo narečje je fluidno ustvarjalno orodje, ki omogoča vpeljavo širšega balkanskega sloga v klasično provincialno ulično rimoklepaštvo. Pravijo, da klincev ni dosti, pravimo, da klincev ni malo.

➤➤ 𝗟𝗘𝗟𝗘𝗘
𝙎𝙫𝙚𝙩𝙨𝙠𝙞 𝙜𝙖𝙧𝙖𝙯̌𝙣𝙞 𝙩𝙧𝙞𝙤 𝙞𝙯 𝙧𝙖𝙙𝙞𝙟𝙖 𝙠𝙞𝙡𝙚 𝙠𝙞𝙡𝙤𝙢𝙚𝙩𝙧𝙤𝙫
Pritepenka in pritepenca iz prepišnih garaž širše regije nas vračajo v tisti trenutek zgodovine, ko je bil punk še pop. Morda tudi zasanjano, a vselej nemirno, z vztrajnimi brcami v rit apatiji. S svojim trdoživim, tovariškim lo-fi DIY vzklikom so lahko in bodo otroci betonskih igrišč, ki družijo vse iz sivih naselij bivše skupne države.