Program

Sogodbe #5: TANYA TAGAQ (Kanada) – sobota, 5.4. ob 21h

Koncert TANYA TAGAQ in praznovanje 30-letnice festivala Druga godba z najbolj plesnimi godbami preteklih festivalov in letošnjega programa.
Spektakularen glas tisočletnih tradicij, katerega moč bi lahko napela jadra največjih jadrnic, še vedno navdušuje vse generacije in tudi najboljše umetnike glasu. Tako je Tanya Tagaq sodelovala z Björk na albumu Medúlla in koncertni turneji Vespertine, z Mikom Pattonom posnela svoj drugi neustrašni album Auk (Kri), nastopala pa je tudi s Kronos Quartetom. Leta 2010 je pripadnica staroselskega ljudstva Inuitov uprizorila izjemen koncert v ljubljanskih Križankah v sklopu takratne Druge godbe.
V Evropo se vrača samo ob posebnih priložnostih in tudi tokrat bo obiskala samo nekaj mest, kjer bo ob spremljavi dveh glasbenikov izvajala svojo glasbo za najbolj znani nemi etnografski film Nanook from the North in na svojevrsten mojstrski način izvajala grleno petje.
Vabljeni na enega najbolj posebnih glasbenih dogodkov te pomladi v Ljubljani, ki ga bomo nadaljevali pozno v noč s plesnimi drugimi godbami, ki jih bodo sukali TC Lejla Bin Nur, MC Pinela Room in BB Kul Tempo.
Tudi tokrat bo z nami Val 202. Sogodbe podpira Ministrstvo za kulturo RS
Sogodbe # 5: Channel Zero, Ljubljana, sobota, 5. aprila.
Začetek koncerta ob 22.00, vrata 21.00.
Vstopnina: 12 eur / po koncertu 4 eur