Program

DubLab: Phat & Tight Vol. 3 – ponedeljek, 7.4. ob 22h

FREEDOM FIGHTERS SOUND, DJ VERSO, DUBBLE SICKZ SQUAD
Zopet je čas za Phat & Tight Monday, tokrat že tretji po vrsti. Ponedeljkovi večeri, ki se z glasbeno-plesnim programom osredotočajo na jamajško, predvsem dancehall kulturo so, sedaj že preverjeno, zagotovilo za nepozabno zabavo. Za dobro selekcijo bodo tokrat poskrbeli Freedom Fighters Sound in Dj Verso. Plesni element, neločljiv od glasbenega po vzoru jamajških dancehall partyjev, pa bodo, kot vsakič doslej, pridodala dekleta iz skupine Dubble Sickz Squad.
FREEDOM FIGHTERS SOUND Soundsystem stacioniran v Kopru, ki letos obeležuje osmo leto svojega delovanja, tvorita Ras Marino in Selecta U-Re, ustanovila pa sta tudi širši Bass-reggae crew-Jamcoast. V letih svojega delovanja na glasbenem področju sta nastopala tako doma kot tudi v tujini (Hrvaška, Italija, Avstrija) na različnih dogodkih, partijih in festivalih (Overjam, South Park, Jungle Flash, …) in delila oder z mnogimi reggae artisti kot so Lutan Fyah, Barrington Levy, Capleton, Gentleman, Macka B, Protoje, Solo Banton, Mamma Marjas, če naštejemo le nekatere. Gostita tudi redne mesečne Welcome to Jamcoast partije v Kopru, kjer predstavljata nove soundsysteme ter artiste. Njuna selekcija sestoji iz različnih žanrov, ki izhajajo iz reggae glasbe, kot so rocking roots reggae, new roots, digital-steppa, dancehall, ragga jungle. Prepustite se torej njunemu vodilu »strictly good & positive vibes that makes you want to move your feet« in uživajte!
DJ VERSO
je na sceni prisoten od leta 2006. Od takrat do danes je nastopal v Tolminu na Soča Riversplash in Overjam festivalu ter na mnogih reggae/dancehall eventih v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju in Murski Soboti. Leta 2010 je prvič nastopil v tujini in sicer na Hrvaškem v Puli, nato pa so se začeli vrstiti še nastopi v Zagrebu, ter tudi v Avstriji v Celovcu. Do sedaj je sodeloval z mnogimi selektorji ter sound systemi, predvsem s tistimi, ki prihajajo s širšega področja Balkana. Verso s svojo selekcijo poskuša zadovoljiti vse okuse od poslušalcev roots reggaeja do dancehalla. Vsako leto pa izda tudi vsaj en roots oziroma dancehall miks, ki se ga brezplačno naloži iz soundcloud profila.
DUBBLE SICKZ SQUAD je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Phat&Tight Vol. 1), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.
DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur
http://www.youtube.com/user/SheeDancehall