Live act

SHACKLETON (VB) – četrtek, 7.2. ob 22h

Shackleton – live Octex (rx:tx) – live
Freeverse vs. Nitz (Synaptic, Krunch It!!)
Symann vs. Ulix (Elements, Synaptic)
Sam Shackleton – enigmatična figura britanske basovske elektronske scene, ki je leta 2005, ko je z Appleblimom ustanovil založbo Skull Disco, bil toliko “pre-dubstep”, kolikor je z zadnjimi projekti “post-dubstep”. Vedno samosvoja, izvirna Shackletonova produkcija se izmika žanrskim klišejem, prvine zgodnjega dubstepa razgrajuje in meša z vplivi “Basic Channel” dub-techna, industrijskih zvokov Throbbing Gristle in šamanskih “etno-industrial” perkusij a la Muslimgauze. Kako globokoširok je njegov spekter, kaže tudi spisek remiksov in sodelovanj, ki sega od Pincha, Ricarda Villalobosa, Kasai Allstars, Pole-a…)
Shackleton v zadnjih letih ustvarja v Berlinu, kjer je štartal lastno založbo Woe To The Septic Heart na kateri je lani izšel izjemen dvojni CD “Music For The Quiet Hour/The Drawbar Organ EPs”, ki je pristal visoko na lestvicah top 2012 v referenčnih medijih od The Wire, preko Resident Advisorja, do Pitchforka.

Prvi Shackletonov nastop pri nas bo uvedel Octexov live set, v bass-tehnoidno-eksperimentalno-eklektični maniri pa ga bodo pospremili dj seti sinaptične ekipe.
Vstopnina: 10 eur v predprodaji / 12 eur na dan koncerta Informacije in predprodaja:
www.kinosiska.si
in www.eventim.si