Klubski večeri

DubLab: Gypsy side of dub – ponedeljek, 4.2. ob 22h

Haris Pilton, slovenski DJ, producent in MC, katerega stil lahko opišemo kot fuzijo ciganske glasbe, mešane z urbanimi beati in začinjene z vplivom reggae tradicije bo v tokratnem DUB LUB-u predstavil dub produkcijo z primesmi ciganskih ritmov in melodij.
Rastafarijansko glasbeno izročilo pomešano z romskim lahko gledamo kot na glasbeno združitev dveh ”izgubljenih” plemen (lost tribe of israel &gypsy tribe) in z medsebojnim prepletanjem ustvarja povezovalno nit za ljudi različnih kultur hkrati pa ustvarjaja unikatno glasbeno mešanico nenavadno za evropski prostor. Kako bi zvenel soundtrack če bi Rockers, Pulp Fiction & Underground združili v en film se lahko prepričate na lastna ušesa 04. februarja 2013 na Dub Lab-u.
Haris Pilton je v sodelovanju z GYPSY SOUNDSYSTEM-om konec lanskega leta izdal dvojni album – MAGIC WINERY, katerega lahko brezplačno download-ate na gypsysoundsystem.ch.
ALBUM: THE MAGIC WINERY » Double Album « 12 glasses » & «The final bottle»
Haris Pilton, Gypsy Sound System in Magic Winery Orkestra so združili moči pri pripravi dvojnega albuma “The Magic Winery”. Album opišejo kot prikrito mešanico tradicionalnih zvokov v sodobnem okviru, prežeto s kulturnim ozadjem vsakega od članov. Vplivov na njihovo glasbo je mnogo, njihova želja pa je vedno bila ustvarjati inovativno fuzijo. Album je sad celoletnega sodelovanja med Ljubljano in Genevo, podprtega s strastjo in z zavednostjo. Prav tako je sad sedemletnega potovanja po poteh sveta, kamor jih je gnala raznovrstna strast do glasbe. Tako se je sploh lahko junija 2012 rodil album, ki postreže s kitaro, klarinetom in violino, z buzukijem, saksofonom in trobento. Tako ni presenetljivo, da je album mešanica svetovnih zvrsti, kot so Jazz, Swing, cumbia, hip-hop, ragga, electro, jungle, dub, rock,trip hup, waltzs, tarantelle, … dobrodošli v “Magic Winery”. Na albumu lahko najdete vplive od Evrope do Bližnjega Vzhoda, proti koncu pa bolj razigrane vibracije, ki slavijo veselje do življenja – speed blues, rumba, ragga, psyche disco, tarantella, electrowaltz, Roaring Twenties land, …
DubLab @ Facebook

Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 2 eur