Klubski večeri

Sexo Cósmico presenta Nick León (TraTraTrax, ZDA)

Primorski kolektiv Cosmic Sex predstavlja prvega mednarodnega gosta nove sezone. Vročica iz Miamija!

🌸 Nick León 🌸 Zvèn 🌸 Jaša Bužinel 🌸 Russell Sprout 🌸 Cosmic Lights by TW


Vstopnina: 10€ < 24.00 > 12€
Pridite zgodaj ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ Ostanite do konca.


Tri leta po obisku britanskega težkokategornika Ploya primorski kolektiv Cosmic Sex nadaljuje z izpolnjevanjem cilja, ki si ga je zadal na začetku: v Ljubljano pripeljati čim več protagonistk in protagonistov globalne klubske avantgarde!

V sklopu prve evropske turneje k nam prihaja producent in didžej Nick León, trenutno eden najvidnejših predstavnikov sodobne ameriške klubske scene, prominentni akter aktualne renesanse miamijske elektronske kreativnosti in ambasador futurističnih dembow techno mutacij ter vročekrvnih klubskih ritmov z latinsko-ameriškim pečatom, ki se je podpisal pod letošnji odmevni album “MOTOMAMI” španske pop zvezdnice Rosalíe in benger “Xtasis”, eden najbolj predvajanih festivalskih hitov leta 2022! Za ogrevanje bosta tokrat odgovorna Jaša in Zvèn, na zmagovalni krog pa vas bo zapeljal Russell Sprout.

Music policy: Latin techno, reggaeton, raptor house, dembow, mutant dancehall, bass, house, breakbeat, electro, garage

Nick León (USA)
Miamijski didžej in producent Nick León se je v letošnjem letu proslavil kot eden najbolj čislanih predstavnikov novega vala ameriške elektronske kreativnosti. Že kot mladenič se je zaljubil v latinskoameriške ritmične pulze in avtohtone elektronske žanre iz Puerto Rica in Kolumbije, ki jih je kmalu začel vkjučevati v lastne produkcije. Kot ljubitelj rapa je sodeloval z nekaterimi največjimi imeni floridske podzemne hip hop scene. Njegove prve izdaje segajo v leto 2015, toda med ljubitelji modernih klubskih tokov se je profiliral predvsem v zadnjih dveh letih z raznimi izvirnimi editi in odmevnimi izdajami za založbe NAAFI, TraTraTrax, Club Romántico in Future Times. Pravi preboj na globalno elektronsko sceno pa je doživel šele letos, ko se je kot koproducent podpisal pod komad “Diablo”, ki ga najdemo na odmevnem tretjem albumu “MOTOMAMI” španske superzvezdnice Rosalíe. Blestel pa je tudi s solo izdajami. Njegov benger “Xtasis” in remiks, ki ga je podpisal britanski mojster Pearson Sound iz vrst ekipe Hessle Audio, sta postala dva izmed najbolj predvajanih festivalskih hitov leta 2022 (na večini letošnjih evropskih festivalov si ju lahko slišal vsaj enkrat na uro). V Ljubljano prihaja mladenič, ki je na novo definiral pomen vročice iz Miamije! 

Jaša Bužinel
Po dolgem času ponovno na warm up slotu s počasno in seksi selekcijo dancehalla, reggaetona, amapiana in še česa. 

Zvèn
Rosno mladi glasbeni radovednež se je letos premierno predstavil na Monadah, v zadnjih mesecih pa je že večkrat nastopil tudi v klubu Channel Zero. Njegove v preteklost, sedanjost in prihodnost zazrte selekcije prinašajo svojstven presek robnih house, disko in zgodnji breakbeat hitičev, perkusivnih klubskih poskočnic, kozmičnih ter atmosferičnih italo specialitet in drugih nenavadnih hitičev.  

Russell Sprout
Kapitan Sprout tokrat pripravlja nekaj drugačnega: poleg pričakovanega nabora pokalic iz žanrov ghettotecha, electra in techna se obeta tudi precej elektronsko obarvanih vratolomnih latino ritmov..