Koncerti

RIVERSIDE (Poljska) – četrtek, 6.6. ob 20h @ Gala hala

RIVERSIDE, ena trenutno najbolj vročih in prodornih sodobnih progresivnih skupin se bo v sklopu turneje ob izidu novega albuma „Shrine of New Generation Slaves“ v četrtek, 6. junija, ustavila tudi v klubu Gala hala v Ljubljani.
Časovnica: 20.30 blagajna / box office
21.00 vrata / doors
21.30 Riverside
Iz nedrja domače Poljske, od koder namreč prihajajo, Riverside konstantno ustvarjajo odlično glasbo že od leta 2001. Čeprav je skorajda nemogoče določiti, pod katero kategorijo „prog rocka“ jih namreč uvrstiti, pa dejstva kažejo, da na tem področju štrlijo iz množice. So namreč eden tistih bendov z unikatnim zvokom, ki ga je moč takoj prepoznati, kar je dandanes kar redkost. Na svoji glasbeni poti do danes so Riverside namreč dosegli precej zanimiv ustvarjalni napredek, zato niti ni presenečenje, da so s svojim najnovejšim petim studijskim albumom
“Shrine Of New Generation Slaves” ali na kratko „SONGS“ uspešno prestopili na naslednji višji nivo dinamičnega songwritinga. Gre namreč za skupino, ki iz plošče v ploščo nenehno raste, zori, se razvija ter učinkovito izziva sama sebe, ob tem pa evolucijsko odkriva nove glasbene dimezije.
Sprva vpet v gosto atmosferiko in delno metalsko obarvane zvočne pokrajine je kvartet s svojim tehnično dovršenim instrumentarijem, globoko čustveno noto ter z močnim in svežim slogom kaj hitro stopil na žulj vedno spreminjajočih pričakovanj nove „prog“ generacije, ki časti imena kot so npr. Tool, Porcupine Tree ali Opeth. Z objavo „Reality Dream“ trilogije, ki zajema prve tri izdaje “Out Of Myself” (2003), “Second Life Syndrome” (2005) in najbolj odmevne “Rapid Eye Movement” (2007) ter mnogimi odmevnimi nastopi, med drugim z veljaki Dream Theatre, so Riverside postopno a varno stopali proti prestolu enega vodilnih aktov v okviru novega evropskega prog rock in metal gibanja, ki je budno spremljalo vse nadaljne glasbene korake benda. Da so tudi sedanjost spustili velik pečat, pa priča presenetljiv in precej bolj konceptualen in zahtevnejši zadnji album „SONGS“ (Inside Out rec.), ki ne le jasno odraža nadaljni razvoj karizmatičnih elementov benda, temveč tudi učinkovito dodaja dodatne vibracije v segmentu klasičnega rocka kot tudi jazzovskih art-rock bitov, ki so dodani na vedno zahtevni mešanici, v kateri Riverside namreč naravnost blestijo. Čeprav je album za spremembo malo manj standardno metalsko obarvan in aranžersko manj zapleten, pa njihova glasba ne ostaja nič manj progresivna, temveč postaja z vsakim vnovičnim poslušanjem pravzaprav brezčasna.
Prispevek: Rockline o Riverside
Zasedba: Mariusz Duda – vokali, bas, akustična kitara Piotr Grudzinski – kitara Michal Lapaj – klaviature Piotr Kozieradzki – bobni
Diskografija: Out Of Myself – CD/LP 2003
Voices In My Head – EP 2004/2005
Second Life Syndrome – CD/LP 2005
Rapid Eye Movement – CD/LP 2007
Reality Dream – 2DVD/2CD 2008/2009
Anno Domini High Definition – CD/LP 2009
Memories In My Head – EP 2011
Shrine Of New Generation Slaves – CD/LP 2013
www.riversideband.pl
www.facebook.com/Riversidepl www.insideoutmusic.com
Vstopnina: 15 eur v predprodaji / 18 eur na dan koncerta Vstopnice že v predprodaji pri On Parole in v klubu Channel Zero.
http://www.youtube.com/watch?v=HAqU-RDnYyY
http://www.youtube.com/watch?v=QuIflRajVvw