Koncerti

Relentless Youth, Marjana Trench, Rootless Treefalls

Iz Rovt prihajajo tri težkokategorne zasedbe:

🎸 Relentless Youth 🎸 Marjana Trench 🎸 Rootless Treefalls

 

Relentless Youth, je predvsem hardcore punk glasbena skupina iz Rovt nad Logatcem. Igrati so začeli že daljnega leta 2011, ko so se predstavili s singlom ‘Drowning’. Vmes so se zaradi različnih interesov članov razšli, a so se na odre vrnili leta 2016. Takrat so tudi izdali svoj prvi EP, z naslovom ‘Resentment’. Leta 2020 je izšel njihov debitanski album ‘Human Error’. Zasedbo sestavljajo vokalist David Guzelj, basist Urban Cigale, kitarist Ambrož Cigale ter bobnarka Neža Dolmovič.

Skupina Marjana Trench je nastala leta 2018 in jo sestavljajo štirje člani. Ustanovili so jo Urban Cigale (bas kitara), Primož Arhar (bobni) in Tomaž Loštrek (bas kitara), kasneje se je pridružil še Borut Cigale (synth). Že samo ime skupine vas vodi po globninah frekvenc zvoka, ki jih ta zasedba predstavi s svojo izbiro inštrumentov. Preigravajo izključno avtorske skladbe, za katere navdih črpajo iz raznih post rock/metal skupin.

Štiričlanska zasedba iz Rovt, ki nosi ime Rootless Treefalls, je na sceno prvič stopila leta 2008, takrat še v 6 članski punkerski zasedbi pod imenom Brezpoint. Po članskih in glasbeno-stilskih spremembah znotraj benda je v začetku leta 2015 luč dneva ugledal eksperiment Rootless Treefalls. Zvrst njihove glasbe bi na grobo lahko definirali kot progresivni rock, čeprav se sami s klasifikacijo ne obremenjujejo.

Vstopnina: 5€

Vse obiskovalce naprošamo, da upoštevajo priporočila NIJZ. Na območju prizorišča velja pogoj PCT.