Koncerti

Earsplitter: Chains, Decatholicize, Løben

Bliža se Halloween in tudi v Channelu ne bo primanjkovalo spooky vsebin. Spooktober začenjamo s tremi temačnimi in okultnimi metal zasedbami.  Udeležba obvezna!

☠️ Chains ☠️ Decatholicize ☠️ Løben

Ritual bosta otvorila temačna obalčana Loben, za ogenj in izbris vsega božjega bodo poskrbeli mariborski death metalci Decatholicize, za zaključek pa bosta doom metalca Chains s svojimi vižami priklicala vse duhove teme.

Chains je dvočlanski band s Primorske, ki od leta 2010 preigrava dark hypnotic doom. Skupino sestavljata E. Chains na vokalu, kitari in basu ter Matz Sick na bobnih. Izdali so že več EP-jev in singlov ter dva LPja – leta 2012 so izdali album On Death, letos pa Musica Macabra, katerega bomo, poleg lanskega EPja Sonic Sabbath, imeli priložnost slišati v živo.

 

Skupino Decatholicize sta leta 1989 ustanovila kitarist Mladen Buletinac Bula in bobnar Alen Breber pod imenom Newsagent. Dve leti kasneje se bend preimenuje v Decatholicize in začne koncertirati, predvsem po Sloveniji. Kmalu za tem se Decatholicize poslovijo za dobrih 20 let, leta 2017 pa se Mladen in Alen dogovorita za ponovno sodelovanje in obudita skupino. Leta 2019 bend predstavi nove 3 pesmi Into the eyes, Grind The Mind in Armageddon. V koronskem času se Decatholicize odpravijo v studio, kjer posnamejo svoj prvi album, ki nosi naslov Remains of Dominance in je luč sveta ugledal februarja letos.
Decatholicize (razkatoličenje) v svojih pesmih tematizirajo problematiko nepravičnega sveta in ljudi, ki manipulirajo preko različnih političnih in verskih prepričanj. Glasba temelji na starošolskih death-thrash metal osnovah, ki jih skupina po treh dekadah še vedno izpopoljnjuje.

Løben je projekt Riharda Lobenweina, ki je nastal leta 2018 iz želje, da bi po letih igranja v različnih bendih ustvarjal lastne avtorske komade v svojem osebnem slogu. Želel je združiti temačno atmosfero dark folka skupaj z raznimi podzvrstmi rock glasbe 60-ih in 70-ih let in liričnim poudarkom na svet okultnega in morbidnega.

Earsplitter je ekipa mladih organizatorjev, katerih cilj je predstaviti slovensko alternativno underground sceno, dati priložnost za nastop tako manj kot tudi bolj uveljavljenim bandom. Za kakršnekoli informacije nas lahko kontaktirate na FB ali mail earsplitterbooking@gmail.com.

SUPPORT YOUR LOCAL SCENE

Vstopnina: 8€ do 20.00, kasneje 10€