Koncerti

ponedeljek, 24.10. ob 19.00 – ENSLAVED, NE OBLIVISCARIS, OCEANS OF SLUMBER v Kinu Šiška

Kud Channel Zero
&
Dirty Skunks
Present: 25 let Enslaved v Kinu Šiška!
Jesen bo hladna, a hkrati ognjena – 24. oktobra se namreč v Slovenijo, natančneje v Kino Šiška v Ljubljani, vračajo norveški Enslaved.
Norveška zasedba
Enslaved
letos praznuje četrt stoletja obstoja. V tem času so po svetu širili vikinško obarvani black metal, nato pa so presegli meje te oblike ekstremnega žanra in sčasoma res postali utelešenje ekstremnega metala kot takega, zvrsti, ki pozna toliko oblik in obrazov, da je nima smisla kategorizirati bolj natančno. Enslaved so v tem oziru bend, kateremu lahko prisluhnejo tako oboževalci Bathory ali Thyrfing, kot Dissection in At The Gates, gotovo pa bodo ob njih z ušesi strigli tudi oboževalci Pink Floyd, Porcupine Tree ipd. Zadnja leta so prerasli vsa pričakovanja in temu primerno so tudi njihovi koncerti (kaj šele plošče!) postali dogodek, ki ga morate obiskati vsaj enkrat v življenju. Koncerti seveda ponujajo glasbo iz vseh plat in pri Enslaved jih je v 25 letih nastalo kar nekaj, a poleg koncerta dobite tudi show, ob katerem človek pomisli, da gleda kakšno bolj ekstremno, čeprav malce bolj skromno verzijo Pink Floyd showa.

Z Enslaved se v Slovenijo vračajo avstralski progresivci
Ne Obliviscaris, ki smo jih lahko videli na festivalu Metaldays lani in ki so pustili velik pečat v naših srcih. Bend, ki presega meje ekstremnih žanrov, ponuja tako odlično glasbo, v kateri se poznajo vplivi death, black, thrash, melodic metal, kot klasike, jazza, avantgarde in flamenca, kot vrhunski, pa čeprav navidez precej umirjeni odrski nastop. A na prvi posluh tišja voda resnično bregove dere. 24. 10. boste torej v Kinu Šiška, če ne, boste zamudili dogodek, o katerem se bo govorilo še leta in leta.
Facebook dogodek
Vstopnice! 25€ v predprodaji preko
On Parole Productions, www.eventim.si
in vseh predprodajnih mestih v sistemu Eventim.si, v Orto Baru (Lj) in na vseh Dirty Skunks koncertih. 29€ na dan koncerta!
Tickets! 25€ in presale through
On-Parole Productions, www.eventim.si. 29€ on showday!