Klubski večeri

ponedeljek, 15.12. ob 22.00 – DubLab: DUB ENGINE (I)

Support: ROLLKING (Dub Lab)
V ponedeljek 15.12. se bosta na Dub Labu prvič predstavila DUB ENGINE, ki prihajata iz sosednje Italije.
DUB ENGINE zajema hkrati glasbeno doživetje v živo in pa tudi studijski projekt, ki je bil ustanovljen leta 2009, njegova kreatorja pa sta Tux (dubmaster, fx) in Sabry (vokali, synth) iz Bolonje v Italiji.
Grob in odločen bas, acid upbeat (poudarjeni) synth zvoki, neskončni delayi in mnogo wobblov so zaščitni znak tokratnih gostov, ki zagotovo pripadajo novi generaciji umetnikov, ki so se našli v dub obarvanih različnih žanrih. Mednje lahko prištejemo roots-reggae pa tudi njegove elektronske naslednike kot so stepper, jungle in dubstep.
Z močnim UK & francoskim vplivom novo-milenijske dub ere je sound pričel razvijati svoj live stil v smeri psycho-steppa z združevanjem hipnotične energije dub glasbe ter militantno-bojevniškega stila, tipičnega za stepper žanr.
Na svoji poti so sodelovali s priznanimi mednarodnimi dub izvajalci kot so Zion Train, Alpha & Omega, Mad Professor, OBF, Martin Campbell, Jahtari in hkrati z njimi širili svojo energijo ter vibracije, ki so jih bili deležni večina festivalov in klubov predvsem v Italiji, precej njih pa tudi širše po Evropi.
Leta 2010 so se odkrili širši publiki z izdajo osmih pesmi (under free Creative Commons licence) pod okriljem Irie On Air net založbe, prav tako pa so nastopili na nekoliko evropskih kompilacijah preden so v letu 2011 z Dubatriation Records podpisali pesem z naslovom Rude Boy. To je njihova prva 7″ izdaja na vinilu, (killer Shaka dub tune). Soundcloud
I Facebook
I Youtube
DubLab @ Facebook
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur