Klubski večeri

ponedeljek, 11.4. ob 22.00 – DubLab: Phat & Tight Vol. 10

I-RAZOR, DUBBLE SICKZ SQUAD
Pred nami je deseti jublejni Phat & Tight. Gre za ponedeljkove večere, ki se z glasbeno-plesnim programom osredotočajo na jamajško, predvsem dancehall kulturo in so zagotovilo za nepozabno zabavo. Za glasbeni del programa bo tokrat poskrbel poseben gost in prvi live-act nastop na omenjenem serialu zabav I-Razor, ki je slovenski publiki dobro poznan bo tokrat zapel v živo lastne komade in preko tega nastopil z DJ setom (Dragonfyah FORCE), plesni element, neločljiv od glasbenega, po nazoru jamajških dancehall partyjev, pa bodo pridodala dekleta iz skupine Dubble Sickz Squad.
I-Razor, reggae/dancehall pevec iz Avstrije, se je rodil kot Konstantin Zwitter leta 1983. Že pri 14 letih je ustanovil svojo skupino “Babylon Crisis”. Ves ta čas je pisal reggae besedila in glasbo in leta 2004 ustanovil s prijateljem selektorjem Izaak-om sound system “Draganfyahsound”. Kmalu so pričeli z nastopanjem po vsej Avstriji, Sloveniji in Italiji. Leta 2005 se je pridružil ska/punk/reggae bandu “Sue Sound Circus”, v decembru 2006 pa še bandu “Millions of Dreads”. V zadnjih letih je I-Razor nanizal več kot 400 nastopov po vsej Evropi ter bil tudi gost festivalov kot so: Rototom Sunsplash v Italiji, Chiemsee Reggae Summer Nemčiji, Soča Riversplash Sloveniji ali Frequency Festival Avstriji.
I-Razor ustvarja reggae/dancehall glasbo. S svojim pozitivnim sporočilom, ki ga podaja v svojih besedilih želi, da se ljudje dvignejo. Bori se proti zatiranju manjšin, ter rasizmu in v svojem delovanju širi sporočilo ljubezni. Kljub delovanju v različnih skupinah se v zadnjem času vse bolj posveča svoji solo karieri. I Facebook
Dubble Sickz Squad je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Up The Volume, Phat&Tight, … ), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.
DubLab @ Facebook
Dubbing is a must!!!
Vstopnina: 3 eur