Koncerti

Pink Turns Blue (DE) + Phantasmagoria (HR)

Nemške post-punk legende premierno v Ljubljani!

🦩 Pink Turns Blue 🫐 Phantasmagoria


Vstopnina: 15 EUR v predprodaji / 18 EUR na dan dogodka
Povezava do vstopnic: https://www.mojekarte.si/si/pink-turns-blue-phantasmagoria-ch0/vstopnice-1162824.html

Za fene: The Sound, Interpol, The Cure, ACTORS, Soviet Soviet, TRAITRS, Human Tetris, Lebanon Hanover


▘PINK TURNS BLUE (Post-punk, Darkwave / DE)

Ikonično post-punk darkwave zasedbo Pink Turns Blue na našo prestolnico vežejo izjemni spomini, čeprav do danes še nikoli ni nastopila v Ljubljani. Po turneji s kontroverznimi Laibach leta 1987 in navezi Janeza Križaja so namreč v legendarnem Studiu Tivoli posneli material za tri albume – »Meta, Eremite in Aerdt (Art+Earth), ki so izšli v obdobju med 1988 in 1991. Zanimivo je, da so svoje snemanje plačali z avdio opremo za studio, ki so jo iz Nemčije pretihotapili čez takratno jugoslovansko mejo.

Danes trio iz Berlina v postavi Mic Jogwer (vokal, kitara), Luca Sammuri (bas) in Paul Richter (bobni), ki si je ime nadel po pesmi ameriške skupine Hüsker Dü, z vmesno pavzo deluje od leta 1985. Strah in negotovost razdeljene Nemčije v času hladne vojne so močno vplivali na temačne podtone takratnega novovalovskega zvoka, ki so ga Pink Turns Blue mojstrsko razvijali v svojo smer. Skupaj s prvencem, ki je postal temeljni album v žanru post-punka, so do danes posneli 11 studijskih albumov ter vrsto singlov in EP-jev, iz katerih so izšle uspešnice kot so Michelle, Walking On Both Sides, Your Master Is Calling, The First, I Coldly Stare Out itd. Z aktualnim zadnjim albumom »Tainted«, ki je izšel v letu 2021, Pink turns Blue nadaljujejo dediščino premišljene in družbeno angažirane glasbe, ki opozarja na podnebne spremembe in posledice, razkol v družbi, izolacijo, zdravstvena tveganja in
finančno negotovost.


▘Phantasmagoria (Gothic Rock / HR)

Kultna hrvaška gothic rock zasedba Phantasmagoria, ki deluje več kot 30 let, nikoli ni prenehala z nastopanjem, čeprav se je do danes zamenjalo kar nekaj članov. Glasbene vzporednice vleče s skupinami kot so Sisters Of Mercy, Joy Division, Bauhaus, Killing Joke, The Fields Of Nephilim ipd., za tokratni ljubljanski nastop pa pripravlja poseben in nekoliko drugačen, do zdaj redko izvajan repertoar.

Koncert sofinancira Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.