Koncerti

petek, 5.2. ob 21.30 – MENT Ljubljana

Koncerti od 22.15 dalje
Nastopajo: Karmakoma (SI), Super Besse (BY), Mustelide (BY), Beissoul & Einius (LT), Austrian Apparel (AT), Schrauff – dj set (SI)
MENT Ljubljana, zimski klubski dogodek poletnega festivalskega utripa, mednarodnega značaja in lokalnega karakterja bo v treh dneh na devetih odrih gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav. V petek, 5. 2., Channel Zero zaseda beloruska sekcija glasbenih gostov festivala MENT, litvanski ekstravaganti fenomen, avstrijski techno bend v živo in domača elektronsko-rockovska petarda.
Super Besse so v post-punk stlačili ritem mašino, zato boste na njihovem nastopu v nekaj sekundah z glavo migali kot kokoš. Beloruski trio je preproste bas linije, zvoke sinta iz osemdesetih in glasno visokotonsko kitaro združil z ruskimi vokali, ki ustvarijo odličen ambient za ta death disco posladek.

Mustelide je beloruska elektronska princesa. Kot producentka, skladateljica in pevka v svojem solo nastopu upravlja z dvema sintesajzerjema, Grooveboxom, semplerjem, poje in izvaja vesoljske elektronske ambiente, gruvi ritme in čutne, rahlo temačne vokale, ki ustvarjajo skrivnostno, a hkrati toplo vzdušje.
Čutni, zapeljivi vokali, hipnotična elektronika in hrustljavi plesni ritmi pa so skrivnost posebnega zvoka svežega litvanskega dvojca Beissoul & Einius. Leta 2013 sta osupnila občinstvo s svojimi ekstatičnimi, ekscentričnimi nastopi, v katerih energično spajata glasbeno izraznost s surrealistično koreografijo in drzno modo. Petje v litvanščini, angleščini in tudi ukrajinščini le še doda k edinstvenosti njunega fenomena.
Živ techno bend Austrian Apparel ustvarja širok nabor elektronskih zvokov v živo, od hip hopa in broken beata do ambientala in techna. Vsi zvoki so odigrani, brez prenosnika ali pred-nastavljenih sintetizatorjev, elemente dodajata in odvzemata iz miksa s pomočjo zankanja v živo ter dodata nekaj prvin, ki vsak nastop naredi unikaten.
Karmakoma, elektro-rockovski tandem, spaja ples in jezo, sinte in punk, suveren ritem Benjamina Kovača in širino Eneja Mavsarja. Prvenec “Imagination & Mechanical Metamorphoses” (ZARŠ, 2014) še vedno odmeva, naj bo iz radijskih zvočnikov ali televizijskih reklam, duo pa že gruva v prihodnost. Aktualni singel Remiss je očitno bolj elektronski, klubski, umirjen in zrel. Kljub temu je Karmakoma v živo še vedno rockovska petarda.
www.ment.si
I
Facebook event
Vstopnice za MENT Ljubljana:
www.ment.si/sl/vstopnice