Koncerti

četrtek, 4.2. ob 21.00 – MENT Ljubljana

Koncerti od 21.45 dalje
Nastopajo: Cosovel (PL), Say Yes Dog (LU), Sassja (BiH), Bags (SI), Šuljo (SI)
MENT Ljubljana, zimski klubski dogodek poletnega festivalskega utripa, mednarodnega značaja in lokalnega karakterja bo v treh dneh na devetih odrih gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav.
Na oder Channel Zero iz Poljske prihaja kantavtorica, producentka in instrumentalistka Cosovel, ki si je ime nadela po našem pesniku Srečku Kosovelu. Avantgardni pop, jazz in folk elementi so prav tolikšen del njene glasbe kot elektronika, njeni živi nastopi, na katerih se ji pridružita basist in ukulelist ter bobnarka, pa so divja avantura z vizualijami v živo.
Iz Luksemburga prihaja trio Say Yes Dog, ki so na razprodan Fusion Festival prišli tako, da so naredili kar bend in nastopili na njem. Zasedba izvaja nalezljiv sint-pop, ki sede v uho kot maslo na kruh.

Sassja, producentka in raperka iz Tuzle, je ena redkih ženskih raperk v regiji. Z združevanjem uličnega hip-hopa in različnih potomcev jamajške glasbe z besedili v domačem slengu se je uveljavila kot glas številnih v mladi generaciji glasbenih navdušencev širše ex-Yu regije. Njena hecna in prikupna osebnost ter “ne se zafrkavat z mano” odnos pa na odru poskrbita za doživet in energičen nastop.
Mariborski šef hip-hoperskih beatov in glasbena sila kolektiva Tekochee Kru Šuljo se bo poleg svojega samostojnega nastopa predstavil tudi s producentom Blažem – gre za premierni prikaz njunega projekta BAGS, ki bo bržčas prava poslastica. Blaža poznamo po prvenecu “b”, ki ga je povil leta 2014 in domače občinstvo zasvojil z eklektičnim živim nastopom, pri katerem se mu pridruži bobnar Simon Intihar.
www.ment.si
I Facebook event
Vstopnice za MENT Ljubljana: www.ment.si/sl/vstopnice