Koncerti

petek, 10.10. ob 23h – 24h Party People (24h, 24 bands)

VRATA: petek, 10.10. / 23:00 KONCERTI: sobota, 11.10. / 00:00 – 24:00
Vstopnina:
12 eur predprodaja (Madness Shop) 00:00 – 04:00 – 13 eur (ostaneš lahko do konca) 04:00 – 17:00 – 5 eur (ostaneš lahko do konca) 17:00 – 24:00 – 10 eur
FB DOGODEK VEČ
12, ABOP, All Strings Detached, Blaž., Atila Boštjančič, The Canyon Observer, the Cowmonkeys, Čao Portorož, Dandelion Children, Inhibis, Joko Ono, Kleemar, The Kojn, Krik Disneylanda, Litostrojska Darkbluz Experyment, Loutseau, Žiga Murko, Omega Sun, oOo, Some1Else, VAZ, Vlasta Popić, Wanda & Nova deViator, Your Gay Thoughts.
Prvič se je zgodilo oktobra 2012. Po 24 urah je Miha Šajina, ki je v prvih urah nastopil z EWOK in nato za zaključek še z Moveknowledgement, izjavil: “Če bi na koncu pobrisali oder, bi dobili švic cele domače scene.” Uau! Res je. Prav je imel. Oder smo sicer pobrisali, ampak švic naokoli se pridno nabira. Scena je. In bojda so tudi pogumneži, ki bi radi izzvali edinega obiskovalca, ki je zdržal vseh 24 ur. Pa gremo! 2 leti starejši, a se še vedno ne damo. 24 ur! Do konca! Piči!
12 Prihodnost domačega kantavtorstva. Če bi se poimenoval po živali, bi danes nastopal z Animal Collective.
ABOP After je bolji od partija. Sploh če ga ustvarja peterica izkušenih glasbenikov (Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips, Elemental …). Zagrebška zasedba, ki jo krojijo dva bobnarja, dva klaviaturista in basist je gotov eno boljših elektronskih presenečenj v regiji.
All Strings Detached Nežna, melanholična, akustično valovita, rockovsko baladna glasba, ki si jo med vikendi predvaja gospod Cave.
Blaž. Frišen live act domačega producenta obogaten z impresivnim bobnanjem in vizualijami.
Atila Boštjančič Bas boben, hi-hat in kitara iz škatle za cigare. One man band, ki prinaša več rokenrola kot marsikateri kvartet.
The Canyon Observer Najglasnejša domača peterica, ki je več kot polovico svojih koncertov odigrala čez mejo. A nobenega v kanjonu.
the Cowmonkeys Istrski trio, ki se sprehaja med grungom, rockom in punkom. Ker so tudi opice krave.
Čao Portorož Manjkajoči link na avtocesti BG-ZG-LJ. Križanec nostalgičnih zvokov in neposredne zajebancije.
Dandelion Children Verjetno najbolj aktiven domači bend, ki snema za zajtrk in izdaja za večerjo.
Inhibis Ultra mladi instrumentalni prekmurski trio težkih riffov, ki zamajejo glave in prevetrijo telo.
Joko Ono Kirurško natančno uresničevanje vizije punka in hardcora z verjetno najbolj divjo vokalistko daleč naokoli na čelu. Pozor, ne grize!
Kleemar Ena bolj intimnih domačih elektronskih muzik, ki ji vseeno uspe razplesati občinstvo.
The KOJN Atipičen punk bend, o katerem bi HBO zlahka posnel serijo.
Krik Disneylanda Miki Miška je zamaskirana podgana. Tega se zaveda tudi udarna punkovska trojica.
Litostrojska Darkbluz Experyment Večni glasbeni izziv nepričakovanega. Nekje med glasbo, umetnostjo in norostjo. Tokrat v petčlanski postavi in z mešalnikom za sok.
Loutseau Producent, fotograf, dj in vizualni umetnik. Še en odličen dokaz, da je domača elektronska produkcija še kako živa.
Žiga Murko Džezer, ki producira elektroniko. Producent, ki džezira. Rezultat so všečni odvodi elektronike s katerimi občasno zapoje pozavna.
Omega Sun Sveža stonerska ekipa z obale. Kljub obilici morja in sonca v njeni muziki odmeva puščava.
oOo freeo Medtem, ko se Rollingi vsa ta leta trudijo z istimi komadi, ta trojica na vsakem koncertu ustvari čisto nove. Impro rokenrol.
Some1Else Trenutno gotovo eden zanimivejših domačih producentov, ki lahko za nastop računalniško tipkovnico spremeni v boben.
VAZ 2/3 legendarne zasedbe Hammerhead. Webzine Noisey pravi, da gre za najnevarnejšo aktualno newyorško noise rock atrakcijo, ki jo je potrebno užiti v živo.
Vlasta Popić Eden najboljših novih kitarskih bendov na področju bivše Jugoslavije. Pika.
Wanda & Nova deViator Trip-hop, ki je srečal electro punk. Performans, ki je postal bend. Zvok, ki je prevzel sliko.
YOUR GAY THOUGHTS Post-hip, utapljajoči pop, cvrčeča elektronika … aktualen elektronski zvok z bobnom in vokalom skratka. In vizualijami!