Koncerti

Pelagial European Tour 2013 – ponedeljek, 11.11. ob 20h @ Gala hala

THE OCEAN (Nem), SHINING (Nor), TIDES FROM NEBULA (Pol), HACRIDE (F) lokacija: Gala hala
Časovnica: 19.00 blagajna 19.30 vrata 20.15 Hacride 21.00 Tides From Nebula 21.55 Shining 22.50 The Ocean
Odpičena jesen na obzorju
Nekateri napovedujejo politično vročo jesen, ekipa Channel Zera v sodelovanju z Veselimi Dihurčki
in Društvom Škuc pa vsekakor potrjujejo odpičeno glasbeno jesen v objemu Nu-Rock terapije.
V Slovenijo se vračajo nemški The Ocean, ki trenutno po celem svetu (gredo tudi na Kitajsko) predstavljajo aktualni album Pelagial. Aprila smo jih lahko že videli pri nas na odličnem koncertu v Channel zero, kjer so oder delili z Cult of Luna. Za The Ocean lahko na kratko rečemo, da so sigurno eden izmed glavnih predstavnikov svojega žanra, tako da njihovega nastopa v živo ni za zamuditi.
Med mnogimi koncerti, ki se počasi potrjujejo, je ena najbolj nenavadnih potrditev prihod norveške eksperimentalne ekstremne zasedbe Shining (ne mešati s švedskimi black metalci Shining). Le-ta je zadnja leta navdušila predvsem z albumoma Black Jazz in One One One, pa čeprav so Norvežani na sceni aktivni s kar nekaj albumi že od leta 1999. Zanimiva odrska pojava, neobičajna glasbena podoba in vsekakor bend, ki bi ga prej pričakovali v sklopu kakšnega festivala a la Cankarjevi torki kot pa nekdo, ki ga boste lahko uzrli na odru Gale Hale.
Shining so se namreč najprej utrdili na jazzovski sceni, sčasoma pa vse bolj implementirali eksperimentalne pasaže, drone dele, noiserske izbruhe. Potem so izkoristili priložnost in nastopali kot predskupina Enslaved, pri čemer jih je opazil mnogoštevilni metalski živelj, vse skupaj pa je eksaliralo, ko so člani Shining začeli sodelovati z Ihsahnom.Shining so nepredvidljivi in zato je tudi turnejski paket, katerega del so, nenavaden.
Poleg The Ocean in Shining pa bodo oder Gala Hale ogrevali še vsem znani Tides From Nebula, poljski postrockerji z novim albumom, ter francoski tehničarji Hacride.
Facebook:
The Ocean, Shining, Tides From Nebula, Hacride

Pelagial EU Tour 2013 Facebook dogodek
Vstopnice so že na voljo prek On-Parole, Gala hala, Madness na Truberjevi, Master shop na Kotnikovi in pa ZOSO music shop v Novi Gorici.
Vstopnina: 18 eur v predprodaji / 22 eur na dan koncerta