Koncerti

Nightstalker (GR) + 30.000 Monkies (BE) + Darla Smoking

Grški bogovi stoner rocka, belgijska nesmrtna gmota hrupa in podgurski duo prekaljenih mačkov.

🪨 Nightstalker 🪨 30.000 monkies 🪨 Darla Smoking


Vstopnina: 13€ v predprodaji (več info kmalu) / 15€ na dan dogodka


▘Nightstalker (Stoner rock / GR)

Grški bogovi stoner rocka NIGHTSTALKER se marca 2023 odpravljajo na evropsko turnejo ob 10-letnici izida uspešnice “Dead Rock Commandos”. Album, ki je botroval nastanku grške rock himne ‘Children of the Sun’ bodo proslavili po vsej Evropi z 21 koncerti v Italiji, Avstriji, na Madžarskem, v Nemčiji, na Nizozemskem, v Sloveniji in na Hrvaškem.

▘30.000 Monkies (Mathcore, Doom Metal, Sludge / BE)

Skupina 30,000 Monkies je že vrsto let stalnica belgijske noise rock scene. Od vrtoglavega riffovskega festivala na “Somewhere Over The Painbow” do munchovskega piskanja norosti z naslovom “I Ate Myself To Grow Twice As Big” so fantje iz Beringena na koncertnih prizoriščih po vsej Evropi vztrajno sprožali katarzične plazove hrupa.  Nesmrtna gmota hrupa, napolnjena s kilogrami težaškega sludgea in riffov, ki zvenijo, kot da bi naenkrat počilo milijon šampanjskih zamaškov. Glasni ter izstopajoči kot borzni posrednik v mrliški preobleki.

▘Darla Smoking (Smoking beats, Alternative, Experimental, Psychedelic, Electronica)

Darla Smoking je podgurski duo prekaljenih mačkov Brgsa in Naca, ki meša raznotere vplive in zvoke, med drugim terenske posnetke iz različnih delov sveta, ki jih Nac nato elektronsko obdeluje, Brgs pa poskrbi za konstanten drive za bobni in modularnimi sintetizatorji. Njun zvok je zato večplasten, na videz so najbolj dominantni elementi world ali etno glasbe ter duba, vendar njuna glasba seže veliko dlje in se ne omejuje.

Koncert podpira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo.