Klubski večeri

Keep in Mind w/ Borka, Lavka, Fujita Pinnacle, Sunneh

Elektronski entuziasti, prijatelji raznorodne klubske godbe in nočne ptice vseh oblik! Keep in Mind vabi na drugi v ljubljanski underground instituciji Channel Zero!

🧠 Borka 🧠 Lavka 🧠 Fujita Pinnacle 🧠 Sunneh


Vstopnina: 6€ < 24.00 > 8€


Na drugem Keep in Mind preeventu se bo predstavila eklektična zasedba slovenskih didžejev, ki zastopajo različne žanre in generacije! Gostili bomo ključna imena domače scene, na čelu z OG figurama ljubljanskega podzemlja, legendarnim kuratorjem, selektorjem in producentom Borko ter dolgoletnim raziskovalcem zapostavljenih plesnih godb Lavko! Pridružila se jima bosta še ljubljanski breakbeat multipraktik Fujita Pinnacle ter vedno aktualni Sunneh!

Pionirski didžej, producent, radijski voditelj, novinar, kurator, glasbeni recenzent in še in še; Borja Močnik a.k.a. DJ Borka je nedvomno ena ključnih oseb moderne slovenske urbane glasbe in klubske kulture. Od začetkov v brejk kolektivu Code.EP in ponarodelih Tetkinih Radosti do visoko čislanega benda Jimmy Barka Experience in nedavnega sodelovanja z mladim upom Niksonom njegov vsak korak izkazuje izostren posluh tako za aktualne trende kot glasbeno brezčasnost. Njegov doprinos k razvoju domače urbano glasbene scene presega število alinej na njegovem bogatem glasbenem življenjepisu, njegovi nastopi pa so vedno priložnost za demonstracijo nenadkriljivega tehničnega znanja in premišljene selekcije.

Matej Lavka je na domači klubski sceni prisoten od zgodnjih let novega tisočletja. Kot DJ, organizator dogodkov in od nedavno sokurator novonastale založbe KRI je na svoji glasbeni poti vedno izkazoval posluh za manj zastopane zvoke. Raziskovalni duh ga je tako od zgodnjega disca in housa preko acida, itala, jungla, jukea in footworka naposled pripeljal do wavea, electra in EBM-a; žanrov, ki jim je posvetil znano serialko Lost Tapes in zvokov, ki se tudi danes najpogosteje znajdejo v njegovih setih.

Sunneh kot gonilna sila številnih uspešnih klubskih projektov in DJ s širokim repertoarjem, ki vključuje vse od d’n’b-ja, jungla in brejkov do electra, jukea in miami bassa deluje že poldrugo desetletje. Poleg glasbenega udejstvovanja je vseskozi dejaven tudi kot organizator, promoter, zvočni tehnik, mentor in vodja ljubljanske underground institucije Channel Zero. Tokrat se bo predstavil v dvojcu brez krmarja, v katerem bosta v neznano veslala skupaj s mlajšim stanovskim kolego Fujita Pinnacle.

Fujita Pinnacle je s svojim unikatnim pristopom in zavidanja vredno delovno etiko na slovensko sceno prinesel moderno mešanico jungla, 90’s brejkov ter aktualnih post-klubskih zvokov. Serialka Nimaš izbire predstavlja trenutno enega najpopularnejših klubskih večerov v prestolnici in je s svojim neobremenjenim in žanrsko eklektičnim programom v ljubljansko alternativno glasbeno ponudbo vnesel dobrodošlo svežino.