Koncerti

nedelja, 20. 11. ob 20.00 – THE TELESCOPES, INGRIT SCHÜLLER

THE TELESCOPES (Tapete Records / VB) Noise space rock dream pop shoegaze psihedelike The Telescopes je leta 1987 ustanovil Stephen Laurie. Legendarni prvi album Taste so izdali leta 1989 pri ameriški založbi What Goes On Records. Ta album je glasbeni portal Pitchfork uvrstil med 50 najboljših shoegaze albumov vseh časov in na njem je moč najti eno bolj znanih pesmi The Perfect Needle. Po izdaji drugega albuma so si po letu 1992 The Telescopes vzeli osemletno pavzo, od njenega konca pa redno delujejo še do danes.
Izdali so 8 dolgometražnih albumov in z vsakim uspeli spremeniti svoj slog. Čeprav so se postave menjale, idejni vodja Laurie vseskozi ostaja na čelu. Zadnji album Hidden Fields so izdali lansko leto, pred par meseci pa je izšel tudi petnajstminutni dronerski single The Living Things. I Bandcamp
INGRIT SCHÜLLER (Slo) Kaj imata skupnega avstralski večni romantik Nick Cave in italijansko podzemlje New Candys? Če že ne enake ciljne skupine poslušalcev pa vsaj Ingrit Schűller. Dolenjsko zasedbo je glasbeno težko opredeliti. Melanholične žalostinke se dopolnjujejo z živahnimi, a še vedno temnimi ritmi. Navkljub navidezni kitarski podrejenosti glasbenega ustvarjanja, je skupina daleč od klasičnega rockovskega žaganja. S kitarsko manipulacijo na trenutke ustvarja vtis elektronskih žanrov in s tem prečisti žanrske stereotipe. Postpankovsko vulgaren vokal, ki udarja prek melodičnih delov, poda skupini prepoznaven šarm in poslušalca navdahne s svežo doktrino šoka.
Vstopnina: 10 eur