Koncerti

četrtek, 24. 11. ob 21.00 – KONTRADIKSHN / Predstavitev nove plošče “REFRAMING”

Kontradikshn, posavska electro-rock mašina, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki rado povabi na hipnotični ples tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami.
Na presečišču rock-a in elektronike bodo Kontradikshn predstavljali svoj dolgo pričakovani prvenec “Reframing” (Bandcamp in CD – Založba: G-2A, Produkcija: Implicit Division), ki ponuja svežo, udarno in plesno eklektično zvočno zmes.
Konec oktobra je ekipa uspešno izvedla 8-dnevno klubsko turnejo po Hrvaškem, Srbiji, Makedoniji in Črni gori, kjer so jih označili kot ena izmed bolj udarnih novih regionalnih glasbenih zasedb. Lani so bili izbrani med najboljših 5 slovenskih glasbenih novitet prijavljenih na InMusicMENT-a (skupaj z Jardier, Čao Portorož, Dandelion Children in Lifecutter). So pa tudi prva slovenska glasbena skupina, ki so v Banja Luki na največjem regionalnem festivalu novih skupin Demofest, izmed 400 prijav in 30 nastopajočih zasedli 2.mesto ter so po besedah znanega beograjskega glasbenega kritika Petra Janjatovića: “Produkcijsko ena izmed bolj dodelanih novih glasbenih skupin na področju bivše Jugoslavije.”
Glede prvenca pa Jaša Lorenčič (Sigic & Odzven): “Tole ne zveni kot trojec. Recimo, da zveni nekako tako kot solo alter didžej, ki rola, česar ne bi smel, češ da nihče ne bo razumel; lahko pa, zaradi mene, zveni kot najboljši industrial bend, ki ima končno simfonični orkester zombijev.” “Čisto zares: kako Prodigy sreča Laibach, na poti na špil srečata The Chemical Brothers in vsi skupaj zalutajo na koncert, ki se ti zgodi po dolgem času in le enkrat; spet mladi, sveži, relevantni in dostopni.” “Je koncept dodatnih dimenzij, črna luknja, v kateri začetni strah kmalu preplavi pristno začudenje. Alica v čudežni deželi 2.0.” + vir
Vzporednico njihovega stila bi lahko potegnili z izvajalci vse od The Prodigy, The Chemical Brothers, Nine Inch Nails, Laibach pa tja do Soft Moon, The Knife, Chrome, Medicine… Facebook I Bandcamp I Instagram
Kot gostje bodo nastopili PHILOM – underground pop! I Soundcloud
Za afterparty pred after afterparty-jem bosta poskrbela lokalna tehnobrusača Ben & Jack B2B!!!
Vstopnina: 5 eur
http://www.youtube.com/watch?v=gnRvTJLH1zM