Koncerti

MENT Ljubljana 2020

pijammies (SI) / nemanja (HR) / Balkan Taksim (RO) / FVLCRVM (SK)

Domači sodobni jazz-funk, hrvaško-anatolski funk, balkanska psihedelija in slovaški future pop na drugem večeru 6. edicije festivala MENT Ljubljana.

MENT Ljubljana je v petih letih postal nepogrešljiv zimski festival in konferenca, ki prestolnico za tri dni prelevi v epicenter domače, regionalne in evropske glasbene kreativnosti. Šesta edicija prinaša več kot 80 izvajalcev, ki bodo nastopili na 14 prizoriščih po Ljubljani. MENT tudi letos združuje moči s klubom Channel Zero, kjer bomo v četrtek in petek gostili raznoliko bero evropskih ustvarjalcev in ustvarjalk.
Facebook, Instagram

Balkan Taksim (RO)
Romunski bend, znan po svoji viharni plesni balkanski glasbi, v svojem opojnem glasbenem izrazu nabrušene sodobne elektronske zvoke spaja s psihedeličnimi zvoki in glasovi Balkana. Gre za projekt Sașe-Liviuja Stoianovicija, ki skozi svojo glasbo raziskuje in povezuje ideje tega, kar je bilo, s tem, kar šele bo. Njegovo odkrivanje tradicionalnih glasb Balkana, antičnih romunskih muzik in slovanskih kultur ga je vodilo na potovanja po regiji ter do sodelovanj z lokalnimi pevci in glasbeniki, s katerimi je posnel številne tradicionalne pesmi, ki jih je nato nadgradil z zvoki aktualne elektronke, udarnimi ritmi in globokimi basi.

pijammies (SI)

Nemanja (HR)
Nemanja, solo projekt puljskega glasbenika Luke Šipetića, ki se je nedavno razrasel v polnokrvni bend, je v letu 2019 s svojim drugim studijskim albumom “Tarot Funk” vznemirili in razveselil balkansko blogosfero. Na albumu, ki tematizira simboliko tarot kart, lahko prisluhnemo domiselnemu prepletu slogovnih vplivov anatolskega rocka, kamboške psihedelije, Afro-funka in sodobnega psihedeličnega rocka. Ni potrebno biti vraževeren, da v glasbi Nemanje najdemo nekaj mističnega. Odprite svoje tretje oko, poglejte v svoje karte in se pridružite obredu “Tarot Funka”.

 

FVLCRVM (SK)
FVLCRVM niha med mainstreamom in podzemljem, med popom, britansko bass sceno in ritmi prihodnosti. Vse se je začelo kot stranski projekt člana priznane slovaške math-pop zasedbe NVMERI. Stvari pa so ušle izpod nadzora z izdajo debitantskega EP-ja in remiksov, ki so nemudoma ujeli pozornost klubske scene. Prvi singel Hi! je Spotify uvrstil na prvo mesto svoje priznane playliste Fresh Finds; komad je postal viralen in bil kmalu predvajan tudi na BBC Radio 6. Na aktualnem komadu ‘Words’ FVLCRVM ponovno streže s svojo svežo in prepričljivo vizijo popa.


VSTOPNICE V PREDPRODAJI (do 4. februarja 2020):

  • ENODNEVNA VSTOPNICA: 15,00 € 
  • FESTIVALSKA VSTOPNICA (tri dni, vsa koncertna prizorišča): 39,00 € 
  • PRO VSTOPNICA (festival in konferenca): 79,00 € 

Več o nastopajočih: https://www.ment.si/sl/lineup/

Več o konferenci: https://www.ment.si/sl/conference/

Vstopnice: www.ment.si/sl/tickets

Spletna stran: www.ment.si

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/464482000755911/

M E N T Ljubljana. Produkcija: Kino Šiška. Ko-produkcija konference: Sigic. Festival je podprt s strani Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo RS.