Koncerti

LOLLOBRIGIDA (Hrv / Slo) – četrtek, 13.12. ob 21h

Lollobrigida uspešno koncertno leto zaključujejo tam, kjer se počutijo domače – v klubovju. Tudi v ljubljanskem Channel Zeru. Je mogoče, da bi Veseli december minil brez Lollobrigide? Je! A bosta Ida in Petra v spremstvu svojih zvestih in prekaljenih mačkov vendarle (zadnjič letos?) norele z Ljubljano!
“Letos smo odigrali vsaj dvajset festivalov. Od Nove Gorice do Novega Sada. Od konca aprila do sredine septembra smo bili zvesti koncertom pod milim nebom. K sreči je bilo to leto bolj suho kot lani, a tudi vroče. Kar pa niti ni pomembno. Pomembno je, da smo enostavno lačni ‘špilov’ v manjših prostorih. Takih, kjer smo odraščali, takih ki jih še zmeraj obiskujemo in takih, kjer se ne vprašaš zakaj se nisem spotil, temveč zakaj nisem vzel s seboj suhih spodnjih hlač. To hočemo in to smo tudi dobili, a si želimo še več. Zato se decembra vračamo na ljubljanski, zagrebški in beograjski oder. Nismo nostalgiki, samo srečo imamo, da nas marajo,” pojasnjuje basist Jernej Šavel.

Prikupno prismuknjeni Lollobrigida, kot jih opisujejo kritiki, so letos predstavili težko pričakovani album Pilula. Slovenski publiki so se prikupili z nepozabno elektro pop disko žurko, ki bi ji z lahkoto rekli kar elektro trash pop s kontroliranim poreklom. Dve odbiti punci v plastičnih vrečah, ki sta sredi prejšnjega desetletja pod imenom Lollobrigida poplesavali na glasbeno matrico, sta prerasli v resno skupino z jasno vizijo in svetlo prihodnostjo. Danes Lollobrigido odlikuje nenavadna raznolika pomursko-zagrebška kombinacija glasbenikov s koreninami v popu, elektroniki in alter rocku. Vsekakor pa so dosegli odlično izhodišče za nadgradnjo temeljev, ki so jih postavili z uspešnicama Volim te in Moj dečko je gej ter odmevno MTV-nagrado. Navdušujejo z izdatnim spogledovanjem z 80.-imi, z zaljubljenostjo v pionirske čase novega vala, z ljubeznijo do plesne diskoritmike. Še pred koncertom v CH0 nam bodo predstavili novi spot “Pilula”, ki je bil posnet v začetku novembra. Skladba je prav tako kot videospot “Ja se resetiram” delo trojice Prester, Kleemar, Šavel, med tem ko je video posnel vse bolj vzpenjajoči srbski modni fotograf Vladimir Miladinović. Lollobrigida pa ne bi bila Lollobrigida, če videa ne bi režirala in montirala Ida Prester, ki pravi, da bo spot nekaj drugačnega. “Morda to ni najboljša beseda, saj ste reči, ki jih boste videli v kadrih ‘Pilule’ že videli. Spot je enostavno ‘hot’ in ima ujet nek ‘tripoiden’ trenutek. Pa saj vsi vemo kaj je razvrat, a o tovrstnih žurih ne govorimo preveč naglas.” Spot bo luč sveta ugledal konec novembra ali v začetku decembra. Odvisno, kdaj bo našel prosto pot v eter MTV.
Lollobrigida je več kot zgolj skupina. Klaviaturist in producent Kleemar oživlja svojo samostojno glasbeno pot, bobnarju Leviju je uspel preboj s projektom ABOP, v katerem sodelujejo še člani Elemental in PCVC. Marko Turkalj pa je, mimogrede, pokoril vso kitaristično smetano Hrvaške in si v kratkem bendovskem premoru prisvojil naziv “Guitar master Hrvatske 2012”. Petra C. Musulin odvaja hčerko od dojenja, Jernej se je preselil na Goričko in se odločil za kmetovanje, med tem ko je nemirna Ida zapustila Zagreb in se preselila v Beograd novim izzivom naproti. Pestro.
Naj vas še enkrat spomnimo, da je hrvaško – slovenski sekstet v začetku leta 2012 izdal svoj tretji album “Pilula”, ki ga je produciral Gregor Zemljič. Nadvsem uspešni singli “Bivša cura”, “Kompjuter”, “Sex On TV, Sex On The Radio”, “Ja se resetiram” pa kmalu dobijo družbo s skladbo “Pilula”. V letu, ki se izteka so Lollobrigida presegli tudi magično mejo milijontega ogleda videa za največjo uspešnico “Volim te”. Skupini uspeva še naprej združevati generacije in žanrsko povsem mešane poslušalce ter oboževalce.
Lollobrigida so:
Ida Prester – vokal Petra C. Musulin – vocal Kleemar – klaviature, sampler Jernej Šavel – bas Marko Turkalj – kitara I.L. Levi – bobni
Videospoti: LOLLOBRIGIDA TV: www.youtube.com/vislollobrigida Ja se resetiram, Volim te, Kompjuter, Bivša cura, Sex on TV, Sex on The Radio
home: www.lollobrigida-band.com facebook: Lollobrigida twitter: @lollobrigidainc YouTube: Lollobrigida TV
Vstopnina: 10
eur (vrata in blagajna ob 21h, začetek koncerta ob 22h)